نحوه پاک کردن کش سیستم (System Cache) در گوشی های اندرویدی

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۸:۲۰ کد : ۲۳۲۰ تازه های فناوری
تعداد بازدید:۳۹۱۳۰
برخی از گوشی های اندرویدی فایل های موقتی را برای مواردی نظیر بروز رسانی سیستم عامل در یک پارتیشن با نام Cache استفاده می کنند. ممکن است توصیه هایی را در سراسر وب مشاهده کرده باشید که نشان می دهد این پارتیشن از یک زمان مشخص تا زمانی مشخص دیگر پاک می شود، اما به نظر شما حذف Cache سیستم یک ایده ی کاربردی است؟
نحوه پاک کردن کش سیستم (System Cache) در گوشی های اندرویدی

سیستم حافظه ی پنهان (System Cache) چیست و چه نوع داده هایی را ذخیره سازی می کند؟

مدت ها قبل، در روزهای قبل از انتشار اندروید نوقا، سیستم عامل اندروید از فرآیند ذخیره سازی سیستم به منظور ذخیره فایل های بروز رسانی OS استفاده می کرد. از آن زمان، سیستم عامل اندروید از این فرآیند فاصله گرفت و ترجیح داد که از روش های دیگری برای نصب بروز رسانی ها استفاده نماید.

بسیاری از گوشی های مدرن هم اکنون حتی حافظه ی سیستمی ندارند. اگر دستگاه شما دارای حافظه پنهانی سیستم (System Cache) می باشد، می توانید آن را در یک پارتیشن جداگانه از فضای ذخیره سازی اولیه تلفن خود مشاهده نمایید. فایل های ذخیره شده در آن بخشی از فضای خالی ذخیره سازی در دسترس کاربر را می گیرد و همچنین اجازه نمی دهد که اپلیکیشن جدیدی را دانلود کنید، فایل های مختلفی را ذخیره سازی کرده و یا عکس های بیشتری را در گوشی اندرویدی خود داشته باشید.

حافظه پنهان سیستم همان داده های ذخیره شده از برنامه هاست که این داده ها توسط اپلیکیشن ها و مشخصه های یک نرم افزار خاص شناسایی می شوند. به عنوان مثال، Spotify به عنوان یک فروشگاه موسیقی فرایند را در فایل حافظه پنهان خود به منظور پخش سریع تر (و آفلاین) ذخیره سازی می کند. هر برنامه دارای فایل حافظه پنهان مخصوص به خود می باشد که جدا از فایل حافظه پنهان سیستمی است و فضای کاربر را در اختیار خود می گیرد. پاک کردن حافظه پنهان یک روش عالی برای آزاد سازی فضای رم می باشد- فقط به خاطر داشته باشید که هر زمان از اپلیکیشن استفاده می کنید دوباره یک حافظه ی کش در سیستم شما اعمال می نماید و انجام این کار هیچ گاه سبب نمی شود که همیشه فضای خالی در حافظه ی خود داشته باشید.

آیا شما باید System Cache را حتما پاک کنید؟

پاک کردن حافظه ی نهان سیستم هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، اما به احتمال زیاد کمک شایانی نیز نخواهد کرد. فایل هایی که در این حافظه ذخیره سازی می شوند، به دستگاه شما اجازه می دهند تا بدون نیاز به بازسازی دائمی، بتوانید به اطلاعات رایج اشاره شده دسترسی پیدا کنید. اگر حافظه پنهان را پاک کنید، سیستم آن فایل ها را دوباره بارگذاری می کند، زمانی که تلفن شما به آن ها نیاز دارد (درست مثل حافظه پنهان اپلیکیشن ها) دوباره به حافظه ی پنهان سیستم رجوع می کند.

در حالی که توصیه نمی کنیم حافظه پنهان سیستم را پاک کنید، به خصوص به طور مرتب یا بدون هیچ دلیلی، مواردی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند. به عنوان مثال، گاهی اوقات این فایل ها ممکن است خراب شوند و سبب ایجاد مسائل مختلفی گردند. اگر در گوشی خود مشکلی دارید و گزینه های دیگری ندارید، می توانید این گزینه را امتحان کنید.

نحوه پاک کردن حافظه نهان سیستم گوشی اندرویدی

پاک کردن کش سیستم

همانطور که بیان کردیم، برخی از گوشی ها هوشمند مدرن پارتیشن حافظه پنهان سیستم را ندارند. ما چندین گوشی را آزمایش کردیم، و تنها کسانی که گوشی های کمپانی OnePlus و Alcatel را در اختیار داشتند به ما اجازه دادند تا حافظه پنهان را پاک کنیم. گلکسی سامسونگ، گوگل پیکسل و گوشی های کمپانی های Oppo و Honor چنین گزینه ای نداشتند. همانطور که می دانید بسیاری از آپشن ها در گوشی های اندروید با یکدیگر متفاوت می باشد.

برای پاک کردن حافظه پنهان سیستم تلفن خود، ابتدا باید دستگاه را در حالت بازیابی مجدد (recovery mode) قرار دهید. برای انجام این کار، دستگاه را خاموش کنید، سپس کلید روشن و خاموش را همزمان با کلیدهای کم و زیاد کردن صدا فشار دهید و نگه دارید تا گوشی دوباره روشن شود. اگر اتفاقی در گوشی شما نیوفتاد، ترکیب دکمه ممکن است در دستگاه شما متفاوت باشد – در صورت لزوم به مستندات کاربری دستگاه خود مراجعه نمایید.

پاک کردن کش سیستم

اکنون از شما خواسته می شود که رمز عبور خود را وارد کنید. اگر چنین است، رمز ورود قفل صفحه خود را وارد کنید تا بتوانید وارد حالت بازیابی (recovery mode) شوید.

پاک کردن کش سیستم

در برخی از دستگاه های اندرویدی، صفحه نمایش لمسی ممکن است در حالت بازیابی (recovery mode) کار کند و به شما این امکان را بدهد که گزینه ی مورد نظر خود را انتخاب کنید. در سایر موارد، با فشار دادن دکمه های بالا و پایین صدا، با استفاده از دکمه ی Power به عنوان کلید “enter”، باید قادر باشید تا گزینه های مختلف را انتخاب نمایید.

از اینجا به بعد، ادامه ی فرآیند به دستگاه شما بستگی دارد، اما شما به دنبال یک گزینه “Wipe cache” هستید. در صورتی که اکنون در زمینه ای مشکلی دارید، ممکن است مجبور شوید با اسناد مربوط به دستگاه خود ارتباط برقرار نمایید.

پاک کردن کش سیستم

پس از اینکه گزینه ی صحیح را پیدا کردید، آن را انتخاب کنید. از آنجایی که این موضوع یک تصمیم غیرقابل برگشت می باشد، برخی از دستگاه ها ممکن است از شما بخواهند برای ادامه ی فرآیند گزینه های موجود را تایید کنید. پس از تایید، چند ثانیه طول می کشد تا پارتیشن مربوطه پاک شود.

پس از اتمام کار، از گزینه reboot در recovery برای فعال کردن گوشی خود در محیط سیستم عامل استفاده کنید. گوشی شما به طور معمول روشن خواهد شد و اکنون تمامی موارد تنظیم شده است!

منبع : زوم تک


( ۵۶۹ )

نظر شما :

حسنعلی ۲۷ دی ۱۳۹۹ | ۱۷:۵۵
خوبه
داروین ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۵:۴۳
درود بله ریسیت فکتوری و ریستارت و ریبوت همه موثر و مفید هستن ولی باز هم در همه این حالات دستگاه خاموش میشه و ریستارت میشه مشکل اینحاست که نمیخواهیم دستگاه خاموش بشه (از خاموش شدن دست مجدد ،دستگاه وحشت داریم) چون وقتی دستگاه خاموش میشه ( به احتمال زیاد ممکنه سیستم بالا نیاد) من و برخی دوستان ترسمون از اینه که ( سیستم بالا نیاد و دستگاه به اصطلاح آجر بشه و بوت لوپ بشه ) چون من وقتی دستگاه را ریبوت کردم قریب یک و نیم ساعت دستگاه روی لوگو کارخانه باقی ماند و قریب یک و نیم ساعت سیستم بالا نیامد و چند روز گذشت و دوباره اپلیکیشن هنگ کرد من دستگاه را ریسیت فکتوری کردم و دستگاه خاموش شد و اطلاعات را پاک کرد ولی موقع روشن شدن دستگاه روی لوگو قفل شد و دیگه سیستم بالا نیامد یک ساعت دو ساعت و در نهایت دیدم بالا نمیاد و این بار مجبور شدم هزینه کنم که دستگاه با فلش کردن بالا بیاد ( تعمیرکار گفت شانس بیاری که سیستمت با فلش کردن بالا بیاد اگه سیستمت بالا نیاد ممکنه هارد دستگاه بسوزه) عزیزان من باید گفت آدم مار گزیده از ریسمون سیاه سفید میترسه من هم از ( خاموش شدن دستگاه وحشت دارم ) و دوست ندارم که ( دستگاه خاموش بشه ) یعنی هر سیستمی یا هر نرم افزاری که دستگاه را خاموش کنه من مخالفم چون دستگاه مثل یک بیمار ایست قلبی شد که با شوک برقی قلبش کار کرد ( تعمیرکار گفت سعی کن دیگه دستگاهت ریستارت و خاموش نشه چون ممکنه هارد بسوزونه ) ضمنا من توی خیلی سایتها گشتم و دیدم خیلی ها سیستم دستگاهشون بعد از ریسیت فکتوری و ریستارت اصلا بالا نیومده و دستگاهشون هارد سوزونده و به اصطلاح اجر شده ( الان دستگاه من روشنه و کار میکنه) ولی اپلیکیشن قفل شده و هنگ کرده
رز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۱:۰۸
زبان منو برای من که هواویی چینیه نمیدونم جو.ری بیام بیرون از منوی ریبوت. اومدم پارتیشن کش رو ریبوت کنم گیر کردم