نحوه پاک کردن کش سیستم (System Cache) در گوشی های اندرویدی
سیستم حافظه ی پنهان (System Cache) چیست و چه نوع داده هایی را ذخیره سازی می کند؟
مدت ها قبل، در روزهای قبل از انتشار اندروید نوقا، سیستم عامل اندروید از فرآیند ذخیره سازی سیستم به منظور ذخیره فایل های بروز رسانی OS استفاده می کرد. از آن زمان، سیستم عامل اندروید از این فرآیند فاصله گرفت و ترجیح داد که از روش های دیگری برای نصب بروز رسانی ها استفاده نماید.
بسیاری از گوشی های مدرن هم اکنون حتی حافظه ی سیستمی ندارند. اگر دستگاه شما دارای حافظه پنهانی سیستم (System Cache) می باشد، می توانید آن را در یک پارتیشن جداگانه از فضای ذخیره سازی اولیه تلفن خود مشاهده نمایید. فایل های ذخیره شده در آن بخشی از فضای خالی ذخیره سازی در دسترس کاربر را می گیرد و همچنین اجازه نمی دهد که اپلیکیشن جدیدی را دانلود کنید، فایل های مختلفی را ذخیره سازی کرده و یا عکس های بیشتری را در گوشی اندرویدی خود داشته باشید.
حافظه پنهان سیستم همان داده های ذخیره شده از برنامه هاست که این داده ها توسط اپلیکیشن ها و مشخصه های یک نرم افزار خاص شناسایی می شوند. به عنوان مثال، Spotify به عنوان یک فروشگاه موسیقی فرایند را در فایل حافظه پنهان خود به منظور پخش سریع تر (و آفلاین) ذخیره سازی می کند. هر برنامه دارای فایل حافظه پنهان مخصوص به خود می باشد که جدا از فایل حافظه پنهان سیستمی است و فضای کاربر را در اختیار خود می گیرد. پاک کردن حافظه پنهان یک روش عالی برای آزاد سازی فضای رم می باشد- فقط به خاطر داشته باشید که هر زمان از اپلیکیشن استفاده می کنید دوباره یک حافظه ی کش در سیستم شما اعمال می نماید و انجام این کار هیچ گاه سبب نمی شود که همیشه فضای خالی در حافظه ی خود داشته باشید.
آیا شما باید System Cache را حتما پاک کنید؟
پاک کردن حافظه ی نهان سیستم هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، اما به احتمال زیاد کمک شایانی نیز نخواهد کرد. فایل هایی که در این حافظه ذخیره سازی می شوند، به دستگاه شما اجازه می دهند تا بدون نیاز به بازسازی دائمی، بتوانید به اطلاعات رایج اشاره شده دسترسی پیدا کنید. اگر حافظه پنهان را پاک کنید، سیستم آن فایل ها را دوباره بارگذاری می کند، زمانی که تلفن شما به آن ها نیاز دارد (درست مثل حافظه پنهان اپلیکیشن ها) دوباره به حافظه ی پنهان سیستم رجوع می کند.
در حالی که توصیه نمی کنیم حافظه پنهان سیستم را پاک کنید، به خصوص به طور مرتب یا بدون هیچ دلیلی، مواردی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند. به عنوان مثال، گاهی اوقات این فایل ها ممکن است خراب شوند و سبب ایجاد مسائل مختلفی گردند. اگر در گوشی خود مشکلی دارید و گزینه های دیگری ندارید، می توانید این گزینه را امتحان کنید.
نحوه پاک کردن حافظه نهان سیستم گوشی اندرویدی
همانطور که بیان کردیم، برخی از گوشی ها هوشمند مدرن پارتیشن حافظه پنهان سیستم را ندارند. ما چندین گوشی را آزمایش کردیم، و تنها کسانی که گوشی های کمپانی OnePlus و Alcatel را در اختیار داشتند به ما اجازه دادند تا حافظه پنهان را پاک کنیم. گلکسی سامسونگ، گوگل پیکسل و گوشی های کمپانی های Oppo و Honor چنین گزینه ای نداشتند. همانطور که می دانید بسیاری از آپشن ها در گوشی های اندروید با یکدیگر متفاوت می باشد.
برای پاک کردن حافظه پنهان سیستم تلفن خود، ابتدا باید دستگاه را در حالت بازیابی مجدد (recovery mode) قرار دهید. برای انجام این کار، دستگاه را خاموش کنید، سپس کلید روشن و خاموش را همزمان با کلیدهای کم و زیاد کردن صدا فشار دهید و نگه دارید تا گوشی دوباره روشن شود. اگر اتفاقی در گوشی شما نیوفتاد، ترکیب دکمه ممکن است در دستگاه شما متفاوت باشد – در صورت لزوم به مستندات کاربری دستگاه خود مراجعه نمایید.
اکنون از شما خواسته می شود که رمز عبور خود را وارد کنید. اگر چنین است، رمز ورود قفل صفحه خود را وارد کنید تا بتوانید وارد حالت بازیابی (recovery mode) شوید.
در برخی از دستگاه های اندرویدی، صفحه نمایش لمسی ممکن است در حالت بازیابی (recovery mode) کار کند و به شما این امکان را بدهد که گزینه ی مورد نظر خود را انتخاب کنید. در سایر موارد، با فشار دادن دکمه های بالا و پایین صدا، با استفاده از دکمه ی Power به عنوان کلید “enter”، باید قادر باشید تا گزینه های مختلف را انتخاب نمایید.
از اینجا به بعد، ادامه ی فرآیند به دستگاه شما بستگی دارد، اما شما به دنبال یک گزینه “Wipe cache” هستید. در صورتی که اکنون در زمینه ای مشکلی دارید، ممکن است مجبور شوید با اسناد مربوط به دستگاه خود ارتباط برقرار نمایید.
پس از اینکه گزینه ی صحیح را پیدا کردید، آن را انتخاب کنید. از آنجایی که این موضوع یک تصمیم غیرقابل برگشت می باشد، برخی از دستگاه ها ممکن است از شما بخواهند برای ادامه ی فرآیند گزینه های موجود را تایید کنید. پس از تایید، چند ثانیه طول می کشد تا پارتیشن مربوطه پاک شود.
پس از اتمام کار، از گزینه reboot در recovery برای فعال کردن گوشی خود در محیط سیستم عامل استفاده کنید. گوشی شما به طور معمول روشن خواهد شد و اکنون تمامی موارد تنظیم شده است!
منبع : زوم تک
نظر شما :