ربات جراحی از راه دور وارد فاز حیوانی شد
دکتر علیرضا میرباقری عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سامانه جراحی رباتیک از راه دور یک اقتدار تکنولوژیک در کشور محسوب می شود و طی نزدیک به دو دهه اخیر پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده سامانه جراحی رباتیک از راه دور با بیان اینکه بعد از ساخت این ربات توانستیم زمینه های مختلف تکنولوژیکی آن را ارتقا دهیم، گفت: در حال حاضر تنها یک نمونه ربات جراحی از راه دور خارجی در دنیا وجود دارد که در امریکا ساخته شده است؛ این رباتی که ما طراحی کردیم قابل رقابت با این نمونه امریکایی است.
به گفته میرباقری، ربات جراح ساخته شده در این شرکت دانش بنیان به لحاظ توانمندی فنی قابلیت های بیشتری نسبت به نمونه امریکایی دارد؛ در این سامانه جراحی ایرانی ابزاری ظریف تر از ۵میلیمتری تعبیه شده در حالیکه ظریف ترین ابزار سامانه خارجی ۸-۱۲ میلیمتر است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده سامانه جراحی رباتیک از راه دور با بیان اینکه قیمت نمونه ایرانی یک سوم نمونه امریکایی و برابر با یک میلیون دلار است، گفت: همچنین قیمت هزینه های مصرفی نمونه ایرانی یک دهم نمونه خارجی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: ویژگی های سامانه جراحی از راه دور ایرانی برای کشورهای در حال توسعه جذاب است و امیدواریم با تکیه بر همین ویژگی ها در بازارهای بین المللی رقابت کنیم.
عمل جراحی با سامانه رباتیک روی حیوانات زنده
وی با تاکید بر اینکه اکنون علاوه بر آموزش با این سامانه به جراحان، در حال جراحی و تست ها روی حیوانات زنده هستیم، بیان کرد: بعد از این مرحله و اخذ مجوزها از وزارت بهداشت می توانیم جراحی روی انسان را با این سامانه رباتیکی داشته باشیم و خدمات درمانی ارائه کنیم.
به گفته میرباقری، این تست های حیوانی تا یک سال دیگر ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده سامانه جراحی از راه دور با تاکید بر اینکه اکنون در رقابت با امریکایی ها در کشور اندونزی پیروز شدیم و توانستیم قرارداد فروش این دستگاه و سپس تولید در آن کشور را منعقد کنیم، گفت: با وجود اینکه هنوز این سامانه مجوزهای لازم را اخذ نکرده و در حال تست حیوانی است، وزرای بهداشت دوره های مختلف کشور اندونزی طالب خریداری و ساخت آن در کشورشان بوده اند.
وی افزود: اندونزی به صورت خاص، ۱۷ هزار جزیره دارد و جراحی از راه دور برای این کشور شدیدا جذاب است به همین دلیل پیشنهاد انعقاد قرار داد با شرکت ما را داشتند و این در حالی بود که امریکا درصدد ارسال رایگان ۵ربات جراح خود به این کشور بود. اما کشور اندونزی خرید از ایران را به نمونه های رایگان امریکا ترجیح داد و این برای کشور و شرکت ما باعث افتخار است.
میرباقری خاطر نشان کرد: طبق قراردادی که با اندونزی داریم علاوه بر فروش دستگاه، انتقال تکنولوژی و تولید را در این کشور خواهیم داشت ضمن اینکه ما اکنون در حال رایزنی با کشورهای دیگری همچون روسیه هستیم.
وی با گله ای که از وزرای بهداشت دوره های پیشین داشت گفت: تاکنون این دستگاه مورد استقبال هیچ وزیر بهداشتی قرار نگرفته و حتی طالب خریداری نمونه امریکایی آن بودند اما امریکا حاضر به فروش دستگاهشان به ایران نشد.
نظر شما :