هفته ملی تیرویید
هفته ملی تیرویید
هفته ملی تیرویید
از سال ۲۰۰۷ میلادی، فدراسیون جهانی تیرویید و بسیاری از انجمن های علمی، روز ۲۵ می (4خرداد) را به عنوان "روز جهانی تیرویید " انتخاب کردند. سپس، به علت اهمیت این غده در بدن و شیوع بالای اختلالات آن در ایران و جهان، و با هدف ضرورت آگاهی و ارتقاء دانش همگانی در خصوص بیماری تیرویید، و پیشگیری از بروز اختلالات و همچنین مراقبت بهتر بیماران، در سال ۲۰۰۹، "هفته اطلاع رسانی تیرویید" تعیین شد.
در ایران نیز از همان زمان، هر ساله برنامه های متنوع آموزشی برای عموم مردم، مادران باردار و پرسنل بهداشتی- درمانی ارائه می شود.
بیماری کم کاری تیروئید در نوزادان در کشور شایع است و می تواند عواقب عصبی خطرناکی داشته باشد و باعث عقب ماندگی کودک و کاهش ضریب هوشی شود. عوارض جبران ناپذیر مغزی بیماری که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع به وجود می آید، تنها با انجام غربالگری نوزادان در روز های ۳ تا ۵ تولد، قابل پیشگیری است. دکتر فاتح توصیه کرد والدین محترم حتما در روزهای سه تا پنج بعد از تولد فرزند خود با مراجعه به مراکز نمونه گیری از سلامت فرزند خود اطمینان حاصل نمایند.
4 لغایت 10 خرداد ماه 1404 - هفته تیروئید با شعار "بیماری تیروئید و هوش مصنوعی"
روز جهانی تیروئید ۲۰۲۵ به موضوعی متحول کننده تاکید دارد: "بیماری تیروئید و هوش مصنوعی"
با توجه به اختلالات تیروئیدی که میلیونها نفر را در سراسر جهان، بهویژه زنان، تحت تأثیر قرار داده است، تمرکز امسال نشان میدهد که هوش مصنوعی چگونه می تواند به تشخیص، بهبود روند درمان و کاهش عوارض بیماری کمک کند.
نظر شما :