اقدامات بهداشت محیط در راستای اجرای مصوبات کمیته بهبود کیفیت شیرخام
بروسلوزیس یکی از شایعترین بیماریهای زئونوز می باشد که در بسیاری از نقاط جهان، بهداشت و سلامت عمومی و اقتصاد دامی را با مشکلاتی مواجه کرده است. ایران یکی از کشورهایی است که بیماری تب مالت در آن شایع است، تقریبا سالانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر به تب مالت مبتلا میشوند.
تب مالت در دام ها باعث سقط جنین میشود. دام ممکن است سالها باکتری تب مالت را از طریق شیرش منتقل کند بنابراین باید مطمئن باشیم شیری که مصرف میکنیم، آلوده به باکتری تب مالت نیست. بروسلوز یا تب مالت یک بیماری باکتریال مشترک بین انسان و دام می باشد که در اثر تماس مستقیم و یا غیر مستقیم انسان با حیوانات آلوده یا محصولات لبنی آلوده منتقل می شود.
تظاهرات بالینی در بروسلوز طیف وسیعی دارد از عفونت بدون علامت تا فرمهای حاد، تحت حاد و مزمن را شامل می شود و به بیماری هزار چهره معروف است لذا با توجه به مطالب پیشگفت و اهمیت موضوع، در راستای اجرای مصوبات دومین جلسه کمیته بهبود کیفیت شیر خام با مدیریت و دستور کار مدیر کل محترم سازمان دامپزشکی استان سمنان ، با هدف پیشگیری از بیماری تب مالت، معاونت بهداشتی شاهرود با اداره دامپزشکی شهرستان، اقدام به همکاری نمودند. بازرسین بهداشت محیط پس از جمع آوری نمونه های شیر خام از کارگاه های تولید لبنیات و لبنیات فروشی های سطح شهرستان شاهرود، نمونه ها را جهت شناسایی باکتری بروسلا(رینگ تست) به آزمایشگاه دامپزشکی ارسال و پس از اعلام نتایج آزمایشات از سوی دامپزشکی، مشخصات شرکت های پخش و دامداریهای محل جمع آوری شیر آلوده به تب مالت جهت شناسایی دام آلوده و قطع زنجیره انتقال بیماری تب مالت و تثبیت مسیر سفید شیر خام در اختیار اداره دامپزشکی قرار گرفته است.
شایان ذکر است تابستان گذشته، طرح مشابه و روش رینگ تست بر روی شیر خام مصرفی کارگاه های تولید بستنی هم اجرا گردید و مورد آلوده ای شناسایی نشد. لازم به یاد آوری است متصدیان واحدهای صنفی لبنیاتی و... علاوه بر آموزش چهره به چهره در حین بازرسی ها ، در دوره ویژه بهداشت عمومی طبق آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ شرکت نموده و بیماریهای مشترک بین انسان و دام و راههای کنترل و پیشگیری آموزش می بینند .
نظر شما :