تغذیه در زمان آلودگی هوا و ریز گردها
تغذیه در زمان آلودگی هوا و ریز گردها
چند ماهیست که کشور درگیر معضل آلودگی هوا با ریزگردها است . یافته های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن درمعرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است. بسیاری ازاجزای ریزگردها تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه، بیمار یهای مزمن مانند آلرژی های دستگاهتنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند.
ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و بدینوسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعثکاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدانهای مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلفتخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می کند. لذا دریافت غذا ها و مواد مغذی که التهابرا کاهش می دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی ازاستنشاق ریز گردها کمک کنند. بنابراین برای سلامت خود و حفظ سلامت ریه هایتان توصیه های زیر را مد نظر قرار دهید:
نظر شما :