معرفی بهبود تغذیه
معرفی واحد بهبود تغذیه :
واحد بهبود تغذیه جامعه یکی از گروه های ستادی معاونت بهداشتی شاهرود می باشد. رسالت واحد بهبود تغذیه جامعه برنامه ریزی و سیاست گذاری بهبود امنیت غذایی و ارتقاء کیفیت تغذیه آحاد مردم منطقه از طریق ارتقای سطح دسترسی فیزیکی، اقتصادی،افزایش سواد و فرهنگ تغذیه ای و رهایی از بیماری های مرتبط به غذا با بکار گیری استراتژی هایی مانند اطلاع رسانی و آموزش، مشارکت در تدوین سیاست های نوین در عرصه غذا و تغذیه در برنامه های توسعه ملی، تحقیق و پایش اقدامات پیشگیرانه از مشکلات تغذیه ای اعم از کم خوری، پرخوری و کمبود ریز مغذی ها می باشد تا مردمی سالم و پویا برای فعالیت در عرصه های علمی و فناوری در جهت توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گام بردارند.
انتظار می رود کیفیت زندگی و امنیت غذایی جامعه با رویکرد افزایش سواد تغذیه ای بهبود یابد به طوری که اکثر افراد بتوانند انتخاب های مناسبی از جانشین های غذایی را در برنامه غذایی خود داشته باشند و از این طریق مشکلات تغذیهای اعم از کم خوری، پرخوری و کمبود ریزمغذی ها در آنها کاهش یابد.
اولویت ها و برنامه واحد بهبود تغذیه :
- افزایش کیفیت و کمیت ارایه خدمات تغذیه ای به مردم در شبکه های بهداشتی
- ارتقاء وضعیت تغذیه در مراکز جمعی
- پایش وضعیت ید در شهرستان های تحت پوشش
- ارتقا فرهنگ و سواد تغذیه ای در جامعه
- پایش برنامه مکمل یاری با ویتامین هاو املاح در گروه های پر خطر
- تمرکز و برنامه ریزی جدی بر روی کاهش سوء تغذیه پروتئین و انرژی در افراد به ویژه کودکان با همکاری وزارت رفاه ، تعاون و امور اجتماعی
- نظارت بر برنامه ارتقائ کیفیت نان به منظور جلوگیری از جذب مواد مغذی
- کنترل و اصلاح عوامل تغذیه ای موثر در جوانی جمعیت
- پیروی و نشر رهنمود های غذایی بروز در شهرستان های تحت پوشش
- برنامه ریزی و آموزش در راستای کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان
- بومی سازی سبد غذایی مطلوب در جامعه جهت اصلاح عادات غلط غذایی.
- پیگیری جهت اجرای برنامه های جامع جهت پیش گیری از روند رو به رشد بیماری های مزمن و متابولیک مرتبط با تغذیه نظیردیابت، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و....
- آموزش و نظارت بر فرهنگ تغذیه سالم (طرح باغچه های خانگی و تولید محصولات اورگانیک ) در روستاهای منتخب
- فرهنگ سازی تغذیه ای و تغییر در شیوه زندگی در افراد جامعه نظیر تغییر در الگوی مصرف غذایی، مصرف بی رویه فست فودها، غذاهای چرب و قندهای ساده از جمله نوشابه های شیرین و گازدار و ایجاد عادات و رفتارهای تغذیه ای صحیح در این گروه.
- پیگیری اجرای مدیریت تغذیه و ایجاد آمادگی لازم در بخش خدمات تغذیه در مواجهه با بحران ها و بلایا.
- اقدام در خصوص استقرار سند ملی 10 ساله تغذیه و امنیت غذایی.
- پیگیری جهت اجرای مفاد تفاهم نامه های منعقد شده بین وزارت متبوع و سایر بخش ها.