رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود :

خود مراقبتی مهمترین راه مقابله با ویروس کرونا است

۰۵ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۸:۵۶ کد : ۴۰۲۴ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۲۰۵۴
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود گفت: مهمترین رکن اصلی کنترل و مقابله با بیماری های عفونی از جمله ویروس کرونا خود مراقبتی است.
خود مراقبتی مهمترین راه مقابله با ویروس کرونا است

دکتر رضا چمن روز دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان شاهرود، افزود: فعالیت های که آگاهانه، داوطلابانه، هوشیارانه و از سوی احاد مردم برای جلوگیری از شیوع ویروس انجام می شود را خود مراقبتی گویند.

وی با بیان اینکه باید رسانه ها، شبکه های اجتماعی و مجازی خود مراقبتی را بین مردم ترویج دهند، تاکید کرد: شست و شوی مکرر دست ها با صابون یکی از مهمترین خود مراقبتی هاست که اگر به نحو صحیح انجام شود از انتقال ویروس جلوگیری می کند.

چمن با بیان اینکه این ویروس در همه جا هست و وسواس منطقی ضروری است، تصریح کرد: دست نزدن به چشم، بینی و دهان، رعایت فاصله تا یک متر از همدیگر، کنترل ترشحات تنفسی از دیگر عوامل خود مراقبتی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود ادامه داد: در موقع سرفه و عطسه از آستین لباس خود و دستمال برای جلوگیری از پخش شدن ترشحات تنفسی استفاده کرده و دستمال استفاده شده را دور بیندازید.

مدیریت استرس مهمتر از مدیریت کنترل کرونا است

چمن با اشاره به اینکه یکی از راه های ورود این ویروس به بدن ، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است، تاکید کرد: نداشتن اعتماد به نفس موجب ایجاد استرس شده و راه را برای ورود ویروس به بدن باز می کند.

وی با بیان اینکه احتمال مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا ۲ درصد است ، ابراز داشت: ماهیت ویروس کرونا در حد آنفلوانزا است اما سارس و سل که در کشورهای آسیایی تجربه شده مرگ و میر بیشتری نسبت به کرونا دارد.

نگاهی به آمار های جهانی

وی با اشاره به اینکه شیوع این ویروس در ۲ هفته اول در ۱۵ کشور بود و اکنون در ۳۳ کشور شدت یافته است، افزود: آمار جهانی تاکنون ۷۹ هزارو ۶۰۰ مبتلا در ۳۳ کشور رانشان می دهد که ار این تعداد ۲ هزارو۶۲۰ تن فوت کرده اند.

چمن با بیان اینکه با قرنطینه نمی شود بیماری را محدود کرد، گفت : بر اساس آمارهای موجود گروه های سنی بالای ۷۰ سال بیشتر درگیر این ویروس هستند.

به گفته وی مرگ افراد مبتلا به این ویروس زیر ۴۰ سال کمتر از نیم درصد است.

وی با اشاره به آمار جهانی مبنی بر اینکه مبتلایان به این ویروس ۷۰ درصد آقا و ۳۰ درصد خانم هستند، افزود: از تعداد فوت شدگان، ۶۸ درصد آقا و ۳۲ درصد خانم بودند.

پیشگیری باید در اولویت قرار گیرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود به سالمندانی که دارای بیمار های قلبی و عروقی، آسم، دیابت، سرطان، نارسایی کلیوی و دارای نقص سیستم ایمنی هستند،  توصیه کرد بیشتر خود مراقبتی را در دستور کار قرار دهند.

علایم بالینی

به گفته وی، تب، سرفه و تنگی نفس توامان و خفیف از علایم بارز این بیماری بوده و ممکن است علایمی غیر اختصاصی از جمله خستگی، درد عضلانی هم در فرد مبتلا دیده شود.

چمن ادامه داد: ۸۰ درصد مبتلایان علایم را به صورت خفیف، ۱۴ درصد شدید، چهار درصد بحرانی که فقط ۲ درصد با مرگ همراه است.

دوره نهفتگی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود با بیان اینکه در سرما خوردگی ساده تا ۲۴ ساعت بعد علایم ظاهر می شوند، تصریح کرد: در کرونا ۲ تا ۱۴ روز بعد از ابتلا علایم بالینی پدیدار شده و در صورت وخامت یک تا ۴۱ روز بعد بیمار فوت می کند.

راه های انتقال

وی ادامه داد: راه انتقال این ویروس به مانند آنفلوآنزا، سل و سرماخوردگی  از طریق هوا نیست بلکه این ویروس از قطرات ترشحات دهان و بینی که در محیط پخش شده و به طور مستقیم به فرد دیگر انتقال داده می شود.

چمن با بیان اینکه انتقال این ویروس بیشتر از دست های آلوده و تماس با چشم و بینی انجام می شود، اظهارداشت : ماندگاری این ویروس در سطوح محیطی ممکن است تا چند روز باقی باشد.

وی مهمترین راه انتقال دست، عطسه، سطوح محیط و البسه برشمرد و گفت: هر فرد مبتلا چنانچه موارد بهداشتی را رعایت نکند می تواند  ۲ تا چهار تن را مبتلا کرده و این در حالی است که با خود مراقبتی این ویروس به یک یا ۲ تن انتقال داده می شود.

ضدعفونی کردن محیط

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود از همه دستگاه های اجرایی و سازمان ها از جمله راه آهن، مدارس، دانشگاه ها شهرداری خواست با امکانات موجود خودشان برای ضد عفونی محیط اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.

چمن تاکید کرد: استفاده از ماسک و دستکش برای افرادی که علایم ویروس را ندارند ضروری نیست، باید از ماسک و دستکش های موجود در بیمارستان ها برای بیماران و مراقبین استفاده شود.

وی همچنین توصیه کرد شهروندان از حضور در مجالس، مراسم ها و سمینارهای غیر ضروری اجتناب کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود با بیان اینکه فعالیت این ویروس در محیط های سرد و خشک بیشتر است، افزود: ویروس های مشابه با کرونا با تغییرات دمایی و گرم شدن هوا از فعالیتشان کاسته شده که ممکن است این ویروس هم با فرارسیدن بهار و گرم شدن هوا اینچنین عمل کند.

وی همچنین به مسوولان موسسات آموزشی توصیه کرد با یک شیب ملایم کار را ادامه داده تا بلکه با تغییرات دمایی و گرم شدن هوا این ویروس از بین برود.

چمن  از مسوولان دستگاه های اجرایی خواست تا یک نفر را برای آموزش، پیشگیری و مقابله با این ویروس به دانشگاه علوم پزشکی معرفی کرده تا آموزش های لازم را فرا گرفته و در اختیار دیگر همکاران خود قرار دهند.

 وی همچنین از شهرداری خواست تا فضاهای شهری را به رایگان در اختیار این دانشگاه قرار داده تا پیام های بهداشتی در رابطه با این ویروس را به اطلاع شهروندان رسانده شود.  

شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته(آذر/دی) از کشور چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در چین به این ویروس مبتلا شدند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.
این بیماری، قابل پیشگیری است و به‌راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

تاکنون ۴۳ نفر در کشور به صورت قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و هشت نفر فوت کرده‌اند.


نظر شما :