اجرای مانور مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ در مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
اجرای مانور مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ در مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
اهمیت اجرای برنامه :
مواد غذایی نا ایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر باعث ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری از اسهال گرفته تا سرطان و مرگ می شود.
در ایام تعطیل مسافرت ها، برگزاری مراسم و میهمانی افزایش پیدا می کند. مصرف مواد غذایی مانند آش وحلیم، شیرینی، آجیل وغذای رستورانی و اغذیه در این ایام افزایش زیادی دارد .مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس در ساعات غیر اداری، ایام تعطیل و شبانه روزی فعالیت می کنند.حجم بالای خدمات و فعالیت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در این ایام، احتمال بروز خطا و آلودگی را افزایش می دهد.
به منظور افزایش ایمنی مواد غذایی و پیشگیری از طغیان بیماری های منتقله از غذا ، اجرای برنامه مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان بسیار مهم است.
زمان و نحوه اجرای برنامه سلامت نوروزی و ماه رمضان:
در اجرای طرح 25 بازرس بهداشت محیط بصورت اکیپ های ستادی و محیطی از مورخ ۱۵ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ لغایت ۲۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حضور خواهند داشت.
ساعت اجرای برنامه:
۸ صبح تا ۸ شب است که با توجه به فعالیت مراکز گردشگری و پذیرایی تا ساعت ۲۴ قابل تغییر می باشد.
کشیک آنکال ستاد بصورت شبانه روزی آمادگی دریافت شکایات مردمی از طریق سامانه ۱۹۰ و شماره تلفن ۳۲۲۴۳۶۸۶ به منظور بررسی و رسیدگی به رویدادها از قبیل طغیان بیماری ها دارند.
موضوعات مورد نظارت و بازرسی : بهداشت فردی، بهداشت ابزار و تجهیزات، بهداشت ساختمان، بهداشت آب و دفع صحیح پسماند و فاضلاب، نظافت عمومی و عدم استعمال دخانیات .
اولویت های بازرسی :
- نظارت و بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی حساس، فروشگاه های زنجیره ای و مراکز خرید ، بازارهای هفتگی، فصلی و روزبازارها و مراکز عرضه آجیل و خشکبار
- نظارت و بازرسی از اماکن عمومی حساس، مراکز اقامتی، هتل ها و مهمانپذیر ها و محل های اسکان مسافران به ویژه مدارس
- با توجه به هم زمانی با ماه مبارک رمضان بازدید از قنادی ها و شیرینی فروشی ها ،مراکز طبخ زولبیا و بامیه و مساجد
- نظارت و بازرسی ازسامانه های آب رسانی و کنترل و پایش کیفی آب ( کلرسنجی ، میکروبی و..)
- نظارت و بازرسی بهداشت محیطی از استخرهای شنا و مراکز تفریحی آبی
- نظارت و بازرسی بر کنترل دخانیات
- پیشگیری و کنترل بیماری های تنفسی
- استفاده از دستگاه های پرتابل جهت پایش و کنترل بار آلودگی مواد غذایی ، تجهیزات و ابزار و وسایل کار
نظر شما :