اجرای مانور مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ در مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۴

اجرای مانور مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ در مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۴

۱۶ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۲:۵۳ کد : ۱۵۴۸۶ اخبار تصویری اخبار
تعداد بازدید:۲۹۷
اجرای مانور مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ در مورخ  ۱۴۰۲/۱۲/۱۴

اهمیت اجرای برنامه :

مواد غذایی نا ایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر باعث ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری از اسهال گرفته تا سرطان  و مرگ می شود.

در ایام تعطیل مسافرت ها، برگزاری مراسم و میهمانی افزایش پیدا می کند. مصرف مواد غذایی مانند آش وحلیم، شیرینی، آجیل وغذای رستورانی و اغذیه در این ایام افزایش زیادی دارد .مراکز  تهیه و توزیع مواد غذایی حساس در ساعات غیر اداری، ایام تعطیل و  شبانه روزی فعالیت می کنند.حجم  بالای خدمات و فعالیت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در این ایام، احتمال بروز خطا و آلودگی را افزایش می دهد.

 به منظور افزایش ایمنی مواد غذایی و پیشگیری از طغیان بیماری های منتقله از غذا ، اجرای  برنامه مدیریت بهداشت محیط در سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان  بسیار مهم است.

زمان و نحوه اجرای برنامه سلامت نوروزی و ماه رمضان:

در اجرای طرح 25 بازرس بهداشت محیط بصورت اکیپ های ستادی و محیطی از مورخ ۱۵ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ لغایت ۲۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حضور خواهند داشت.

ساعت اجرای برنامه:

 ۸ صبح تا ۸ شب است که با توجه به فعالیت مراکز گردشگری و پذیرایی تا ساعت ۲۴ قابل تغییر می باشد.

کشیک آنکال ستاد بصورت شبانه روزی آمادگی دریافت شکایات مردمی از طریق سامانه ۱۹۰ و شماره تلفن ۳۲۲۴۳۶۸۶ به منظور بررسی و رسیدگی به رویدادها از قبیل طغیان بیماری ها دارند.

موضوعات مورد نظارت و بازرسی : بهداشت فردی، بهداشت ابزار و تجهیزات، بهداشت ساختمان، بهداشت آب و دفع صحیح  پسماند و فاضلاب، نظافت عمومی و عدم استعمال دخانیات .

اولویت های بازرسی :

  • نظارت و بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی حساس، فروشگاه های زنجیره ای و مراکز خرید ، بازارهای هفتگی، فصلی و روزبازارها و مراکز عرضه آجیل و خشکبار
  • نظارت و بازرسی از اماکن عمومی حساس، مراکز اقامتی، هتل ها و مهمانپذیر ها و محل های اسکان مسافران به ویژه مدارس
  • با توجه به هم زمانی با ماه مبارک رمضان بازدید از قنادی ها و شیرینی فروشی ها ،مراکز طبخ زولبیا و بامیه و مساجد
  • نظارت و بازرسی ازسامانه های آب رسانی و کنترل و پایش کیفی آب ( کلرسنجی ، میکروبی و..)
  • نظارت و بازرسی بهداشت محیطی از استخرهای شنا و مراکز تفریحی آبی
  • نظارت و بازرسی بر کنترل دخانیات
  • پیشگیری و کنترل بیماری های تنفسی
  • استفاده از  دستگاه های پرتابل جهت پایش و کنترل بار آلودگی مواد غذایی ، تجهیزات و ابزار و وسایل کار

کلیدواژه‌ها: مراکز مراکز تهیه مراکز تهیه توزیع مواد مواد غذایی غذایی بازرسی نظارت بازرسی بهداشت نظارت معاون بهداشتی معاونت بهداشتی بهداشت محیط


نظر شما :