بهبود تغذیه
نرگس سروری
کارشناس بهبود تغذیه کــارشــناس مامایی
شبکه بهداشت و درمان شهرستان میامی 02332624602 داخــلــی 221 |
|
اولویت ها و برنامه واحد بهبود تغذیه :
- افزایش کیفیت و کمیت ارایه خدمات تغذیه ای به مردم در شبکه های بهداشتی
- ارتقاء وضعیت تغذیه در مراکز جمعی
- پایش وضعیت ید در شهرستان های تحت پوشش
- ارتقا فرهنگ و سواد تغذیه ای در جامعه
- پایش برنامه مکمل یاری با ویتامین هاو املاح در گروه های پر خطر
- تمرکز و برنامه ریزی جدی بر روی کاهش سوء تغذیه پروتئین و انرژی در افراد به ویژه کودکان با همکاری وزارت رفاه ، تعاون و امور اجتماعی
- نظارت بر برنامه ارتقائ کیفیت نان به منظور جلوگیری از جذب مواد مغذی
- کنترل و اصلاح عوامل تغذیه ای موثر در جوانی جمعیت
- پیروی و نشر رهنمود های غذایی بروز در شهرستان های تحت پوشش
- برنامه ریزی و آموزش در راستای کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان
- بومی سازی سبد غذایی مطلوب در جامعه جهت اصلاح عادات غلط غذایی.
- پیگیری جهت اجرای برنامه های جامع جهت پیش گیری از روند رو به رشد بیماری های مزمن و متابولیک مرتبط با تغذیه نظیردیابت، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و....
- آموزش و نظارت بر فرهنگ تغذیه سالم (طرح باغچه های خانگی و تولید محصولات اورگانیک ) در روستاهای منتخب
- فرهنگ سازی تغذیه ای و تغییر در شیوه زندگی در افراد جامعه نظیر تغییر در الگوی مصرف غذایی، مصرف بی رویه فست فودها، غذاهای چرب و قندهای ساده از جمله نوشابه های شیرین و گازدار و ایجاد عادات و رفتارهای تغذیه ای صحیح در این گروه.
- پیگیری اجرای مدیریت تغذیه و ایجاد آمادگی لازم در بخش خدمات تغذیه در مواجهه با بحران ها و بلایا.
- اقدام در خصوص استقرار سند ملی 10 ساله تغذیه و امنیت غذایی.
- پیگیری جهت اجرای مفاد تفاهم نامه های منعقد شده بین وزارت متبوع و سایر بخش ها.