اخبار - آرشیو

یلدای سالم  ,   شادمانی ماندگار

یلدای سالم , شادمانی ماندگار گالری

یلدای سالم، شادمانی ماندگار؛ بهترین انتخاب‌ها برای تغذیه سالم در طولانی‌ترین شب سال شب یلدا، به‌عنوان یکی از کهن‌ترین آیین‌های ایرانی، فرصتی است برای دورهمی‌های خانوادگی و تجدید محبت و مهرورزی. این شب با خوراکی‌های رنگارنگ و متنوعی همچون آجیل، میوه‌های تازه و خشک، لبو و کدو حلوایی همراه است. هر یک از این خوراکی‌ها، علاوه بر لذت‌بخشی، فواید بسیار ارزشمندی برای سلامت بدن دارند. بااین‌حال، برای بهره‌مندی از خواص بی‌نظیر آن‌ها و پیشگیری از اضافه‌وزن و بیماری‌های مزمن، رعایت نکات تغذیه‌ای ضروری است. در ادامه به فواید این خوراکی‌ها و توصیه‌های مرتبط می‌پردازیم. آجیل از مهم‌ترین خوراکی‌های شب یلدا به شمار می‌رود. گرچه چربی موجود در آجیل از نوع مفید و غیراشباع است، اما کالری بالایی دارد. بنابراین برای پیشگیری از اضافه‌وزن، مصرف آجیل باید در حد اعتدال باشد. آجیل شور نخورید از خرید و مصرف آجیل‌های شور پرهیز کنید و به‌جای آن آجیل‌های خام و تفت‌داده نشده را به مقدار کم استفاده کنید. آجیل را از مراکز معتبر تهیه کنید و به رنگ، طعم و تازگی آن توجه کنید. بوی ماندگی و مزه تند، نشانه ناسالم بودن آجیل است. رنگ آجیل را نیز کنترل کنید؛ اگر دست شما رنگی شد، احتمال رنگ‌آمیزی با مواد غیرمجاز وجود دارد. نکات مهم برای افراد چاق و دیابتی افراد چاق می‌توانند مقدار کمی آجیل را قبل از غذا مصرف کنند. فیبر موجود در آجیل باعث سیری و کاهش اشتها می‌شود. افراد دیابتی به‌جای توت، کشمش و انجیر که قند بالایی دارند، از مغزهایی مانند گردو، فندق، پسته و بادام‌زمینی استفاده کنند. افراد مبتلا به فشار خون نیز باید از آجیل‌های نمکی پرهیز کرده و آجیل خام را جایگزین کنند. میوه‌های رنگارنگ؛ تقویت‌کننده سیستم ایمنی میوه‌های شب یلدا مانند انار، هندوانه، خرمالو، پرتقال و نارنگی، سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک می‌کنند. خواص هندوانه و انار چیست؟ هندوانه به دلیل وجود ماده‌ای به نام لیکوپن، به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی در پیشگیری از بیماری‌های سرطانی مؤثر است. انار منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف از جمله الاژیک اسید است که از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند می‌کند. انار برای سلامت قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریان‌ها، سکته‌ها، پیری زودرس و آلزایمر مفید است. نکات تغذیه‌ای برای افراد خاص دیابتی‌ها نباید بیش از سه واحد میوه مصرف کنند (مثلاً یک قاچ متوسط هندوانه، یک خرمالوی متوسط یا نصف لیوان انار). افراد مبتلا به فشار خون، بهتر است از میوه‌های غنی از پتاسیم مانند هندوانه، خرمالو و انار در حد اعتدال استفاده کنند. پتاسیم به کاهش و کنترل فشار خون کمک می‌کند. میوه‌های خشک؛ مقوی اما پرکالری میوه‌های خشک مانند کشمش، برگه زردآلو و خرما از دیگر خوراکی‌های رایج شب یلدا هستند. این میوه‌ها غنی از ویتامین‌های گروه B و A و املاح معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم هستند. هر ۱۰۰ گرم میوه خشک حدود ۲۵۰ کالری دارد، بنابراین مصرف بیش‌ازحد آن می‌تواند منجر به اضافه‌وزن شود. تا حد امکان از میوه‌های تازه به‌جای میوه‌های خشک استفاده کنید. فیبر بالای میوه‌های تازه از جذب چربی و قند در روده جلوگیری کرده و به پیشگیری از چاقی، دیابت و چربی خون بالا کمک می‌کند. افراد چاق و مبتلایان به چربی خون بالا بهتر است میوه‌های تازه را در حد متعادل جایگزین میوه‌های خشک کنند. در مصرف شیرینی‌ها و شکلات‌ها احتیاط کنید شیرینی‌ها، کاکائو و شکلات‌های شب یلدا سرشار از انرژی و چربی هستند. بهتر است میزان مصرف این خوراکی‌ها به حداقل برسد. از مصرف شیرینی‌های بزرگ و خامه‌ای پرهیز کنید و در صورت تمایل، شیرینی‌های خشک و کوچک را انتخاب کنید؛ حتی در مصرف این نوع شیرینی‌ها هم اعتدال را رعایت کنید. لبو و کدو حلوایی؛ تقویت کننده سیستم ایمنی لبو و کدو حلوایی از خوراکی‌های خوشمزه و سالم شب یلدا هستند؛ این مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. فیبر بالای موجود در لبو و کدو حلوایی باعث کاهش کلسترول خون و کاهش خطر سکته‌های قلبی می‌شود. توصیه‌هایی برای یک شب یلدای سالم ۱. به دلیل مصرف تنقلات مختلف، شام سبکی میل کنید. ۲. از غذاهای چرب، سرخ‌شده و پرنمک پرهیز کرده و همراه شام، سبزی و سالاد مصرف کنید. فیبر موجود در سبزیجات مانع جذب چربی و قند اضافی در روده می‌شود. ۳. افراد دیابتی در مصرف باسلوق که حاوی قند زیادی است، احتیاط کنند. ۴. پرخوری در شب یلدا می‌تواند علاوه بر سوءهاضمه، به دلیل انرژی اضافی منجر به اضافه‌وزن و چاقی شود. شب یلدا فرصتی برای شادمانی، صمیمیت و بهره‌مندی از خوراکی‌های متنوع و خوشمزه است. با رعایت اصول تغذیه سالم و اعتدال در مصرف خوراکی‌ها، می‌توان ضمن لذت بردن از این شب خاطره‌انگیز، سلامت بدن را نیز حفظ کرد.

ادامه مطلب
کمیته دارو , درمان و اقتصاد سلامت

کمیته دارو , درمان و اقتصاد سلامت گالری

کمیته دارو , درمان و اقتصاد سلامت روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه با حضور مدیر پرستاری , دکتر سبحانی مسئول فنی داروخانه و سایر اعضا برگزار شد .در این جلسه به بررسی سنجه ها و استانداردهای اعتبار بخشی در راستای تهیه , انبارش و توزیع داروها پرداخته شد

ادامه مطلب
برگزاری کلاس بهداشت ویژه پسماند

برگزاری کلاس بهداشت ویژه پسماند

با هماهنگی واحد بهداشت محیط بیمارستان کلاس گواهینامه بهداشت عمومی ویژه پسماند جهت پرسنل مهماندار در یک دوره سه روزه با هدف به روز رسانی اطلاعات همکاران و آموزش پرسنل جدید برگزار شد. این دوره در روز های دوشنبه , سه شنبه و چهارشنبه ۲۶ , ۲۷ و ۲۸ آذر ماه تشکیل شد

ادامه مطلب
دوره آموزشی داروهای ترالی احیا

دوره آموزشی داروهای ترالی احیا گالری

دوره آموزشی حضوری با عنوان داروهای ترالی احیا با ارائه آقای دکتر ابراهیمی جهت پرسنل پرستاری , مامایی و اتاق عمل روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه در سالن آمفی تئاتر برگزار شد .هدف از برگزاری این دوره آشنایی بیشتر همکاران با داروهای ترالی احیا و به روز رسانی اطلاعات دارویی پرسنل تشکیل شد .

ادامه مطلب
کمیته طب انتقال خون/ مدیریت خدمات آزمایشگاه

کمیته طب انتقال خون/ مدیریت خدمات آزمایشگاه گالری

کمیته طب انتقال خون /مدیریت خدمات آزمایشگاه با حضور ریاست بیمارستان و دکتر رحیمی مقدم مسئول فنی آزمایشگاه و سایر اعضا روز سه شنبه ۲۷ آذر ماه در محل سالن جلسات برگزار شد در این جلسه در خصوص به روز رسانی اوراق هموویژیولانس و نظارت دقیق تر در ثبت آن در کلیه واحد ها و همچنین در مورد خریداری دستگاه لیبل زن جهت درج مشخصات روی نمونه های ارسالی به آزمایشگاه و سایر مطالب مربوط به کمیته بحث و تبادل نظر شد

ادامه مطلب
روز شمار هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳

روز شمار هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳

روزهای هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ روز تاریخ عنوان روز جمعه ۲۳ آذر پژوهش و فناوری زمینه‌ساز رشد و جهش تولید شنبه ۲۴ آذرماه مدرسه، بنیان پژوهش و فناوری یک‌شنبه ۲۵ آذرماه پژوهشگران و فناوران طلایه‌داران مرجعیت علمی دوشنبه ۲۶ آذرماه تعامل دانشگاه با جامعه و صنعت، ضرورت جهش تولید سه‌شنبه ۲۷ آذرماه وحدت حوزه و دانشگاه، هم‌افزایی برای وفاق ملی چهارشنبه ۲۸ آذرماه پژوهش و فناوری، پیشران دیپلماسی علمی پنج‌شنبه ۲۹ آذر ماه پژوهش و فناوری و مشارکت مردم

ادامه مطلب
کارگروه سه ماهه سوم آموزش به بیمار

کارگروه سه ماهه سوم آموزش به بیمار گالری

کارگروه سه ماهه سوم آموزش به بیمار با حضور مدیریت پرستاری و سایر اعضا روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه برگزار شد .در این جلسه پیرامون نحوه آموزش های ارائه شده به بیمار در زمان ورود , حین بستری و حین ترخیص و سایر موضوعات بحث و تبادل نظر گردید.

ادامه مطلب
کمیته تریاژ و ارتقا راهبردی خدمات اورژانس

کمیته تریاژ و ارتقا راهبردی خدمات اورژانس گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان کمیته تریاژ و ارتقا راهبردی خدمات اورژانس روز سه شنبه ۲۰ آذر ماه با حضور مدیریت و سایر اعضا برگزار شد . در این جلسه در خصوص تامین اقلام مورد نیاز واحد اورژانس تصمیم گیری شد و همچنین عملکرد این واحد در راستای اجرای استانداردهای اعتبار بخشی مورد بررسی قرار گرفت .

ادامه مطلب
برگزاری کلاس گواهینامه بهداشت عمومی

برگزاری کلاس گواهینامه بهداشت عمومی گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان کلاس گواهینامه بهداشت عمومی جهت پرسنل مهماندار طبق برنامه ریزی و هماهنگی واحد بهداشت محیط روزهای یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه ۱۷ و ۱۸ و ۱۹ آذر ماه برگزار شد

ادامه مطلب
کمیته ترویج زایمان طبیعی و ایمن / مادران نیازمند به مراقبت ویژه و موربیدیتی

کمیته ترویج زایمان طبیعی و ایمن / مادران نیازمند به مراقبت ویژه و موربیدیتی گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان کمیته ترویج زایمان طبیعی و ایمن / مادران نیازمند به مراقبت ویژه و موربیدیتی روز یکشنبه ۱۸ آذر ماه با حضور ریاست بیمارستان , متخصصین زنان و زایمان و سایر اعضا در محل سالن جلسات برگزار گردید . در این کمیته شاخص تعداد زایمان های طبیعی و اعمال جراحی سزارین تحلیل شد و همچنین چند مورد از پرونده های مادران نیازمند به مراقبت ویژه مورد بررسی قرار گرفت .

ادامه مطلب
جلسه مدیریت بحران بخش اطفال

جلسه مدیریت بحران بخش اطفال گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان جلسه مدیریت بحران بخش اطفال با حضور ریاست بیمارستان و سایر مسئولین روز یکشنبه ۱۸ آذر ماه در محل سالن جلسات برگزار شد .

ادامه مطلب
آغاز پویش ملی «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم»

آغاز پویش ملی «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم»

آغاز پویش ملی «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از امروز ۱۷ آذر/ اعلام روزشمار این پویش پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از امروز (شنبه) ۱۷ آذر آغاز شد و تا (جمعه) ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.عناوین روزهای پویش ملی تغذیه سالم با شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" به شرح زیر است؛ شنبه (۱۷ آذر): روغن و میزان مورد نیاز روزانه یکشنبه (۱۸ آذر): قلب سالم با مصرف روغن مناسب دوشنبه (۱۹آذر): نقش رسانه ها در انتخاب روغن مناسب سه شنبه ( ۲۰آذر): روغن کانولا ، روغن سلامتی چهارشنبه (۲۱آذر): روغن و باورهای نادرست پنجشنبه (۲۲ آذر): نقش نشانگر تغذیه ای در انتخاب روغن مناسب جمعه (۲۳ آذر): روغن گیاهی یا حیوانی شنبه (۲۴ آذر): روغن سرخ کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن یکشنبه (۲۵ آذر): مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی دوشنبه (۲۶ آذر): روغن و کنترل وزن سه شنبه (۲۷ آذر): حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن چهارشنبه (۲۸ آذر): روغن و ارتباط آن با بیماری های مزمن پنجشنبه (۲۹ آذر): روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطان ها جمعه ( ۳۰ آذر): روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن

ادامه مطلب
بازآموزی اقدامات و الزامات در حوزه پدافند غیر عامل

بازآموزی اقدامات و الزامات در حوزه پدافند غیر عامل گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان بازآموزی اقدامات و الزامات در حوزه پدافند غیر عامل با ارائه خانم ندا عامری , با حضور کلیه پرسنل اداری و درمانی و با هدف افزایش مهارت ها در زمان مواجه با خطرات و بلایا روز یکشنبه ۱۸ آذرماه در محل سالن آمفی تئاتر برگزار شد .

ادامه مطلب
برپایی نمایشگاه صنایع دستی

برپایی نمایشگاه صنایع دستی گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان با هماهنگی و پیگیری واحد مددکاری و خدمات پشتیبانی بیمارستان نمایشگاه صنایع دستی با هدف حمایت از بیماران خاص روزهای شنبه و یکشنبه ۱۷ و ۱۸ آذر ماه از ساعت ۹ صبح لغایت ۱۷ در سالن همکف دایر می باشد .همکاران محترم با خرید و بازدید از این نمایشگاه از این کار خداپسندانه حمایت کنید

ادامه مطلب
برپایی موکب عزاداری

برپایی موکب عزاداری گالری

به گزارش روابط عمومی روز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه به همت پرسنل و واحد فرهنگی بیمارستان به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) از مراجعین پذیرایی شد

ادامه مطلب
ارزیابی بیرونی آموزشی بیمارستان بهار

ارزیابی بیرونی آموزشی بیمارستان بهار گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان ارزیابی بیرونی آموزشی بیمارستان بهار با حضور کارشناسان وزارت بهداشت دکتر مهدوی نیا , خانم دکتر خسروی و آقای دکتر کبیر و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان روز سه شنبه ۶ آذر ماه انجام شد

ادامه مطلب
کمیته آموزش بیمارستان

کمیته آموزش بیمارستان گالری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان جلسه کمیته آموزش بیمارستان با محوریت اعتبار بخشی آموزشی بیمارستان ها با حضور ریاست بیمارستان و سایر اعضا روز یکشنبه ۴ آذر ماه در محل سالن جلسات برگزار شد .

ادامه مطلب