معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شاهرود:
مصرف بی رویه دارو بزرگ ترین مشکلات بهداشتی ، اقتصادی و اجتماعی جامعه محسوب می شود
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اظهار داشت: مراکز تحقیقاتی و فناوری دیده بان نظام سلامت باشند و باید این حوزه به مسئولین گرا بدهد که از چه مسیری بروند و یافته ها را در اختیار سیاست گذاران قرار دهدکه ازمصرف بی رویه دارو جلوگیری شود .
دکتر میرزا محمدی گفت: در شرایط فعلی، شناخت علل مصرف خود سرانه دارو و ارائه راهکار برای کاهش و کنترل آن، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
وی تصریح نمود: اغلب خانواده های ایرانی به صورت روزانه مصرف کننده دارو هستند و بر اساس گزارش های منتشر شده، مسکن ها، قطره های چشمی و آنتی بیوتیک ها به ترتیب بیشترین میزان مصرف خودسرانه دارو را به خود اختصاص می دهند.
دکتر میرزا محمدی بیان داشت: مصرف خود سرانه دارو علل متنوعی را در بر می گیرد، عواملی نظیر نگهداری دارو در منزل، اعتقاد به بی خطر بودن مصرف خود سرانه داروها، نداشتن فرصت کافی جهت مراجعه به پزشک برای رفع مشکل، تحویل دارو بدون تجویز پزشک توسط داروخانه ها و ترجیح دادن داروهای خارجی به ایرانی از عوامل مهم مصرف خودسرانه داروها می باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: دانش پزشکان ما در رابطه با الگوی مصرف دارو به اندازه مناسب بالا رفته است اما باید راهکاری اتخاذ شود تا این دانش تبدیل به الگوی رفتاری شود.
دکتر میرزا محمدی افزود: در دنیا درمان ها به سمت ژن درمانی و درمانهای پیشرفته رفتهاند که اثربخشی آنها بیشتر بوده است. بنابراین باید به این سمت حرکت شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه توجه به بیماری های رایج در مناطق مختلف کشور را با اهمیت دانسته و عنوان کرد: شایسته است برنامه ریزی اصولی از سوی مسئولین امر در حوزه دارو صورت گیرد تا تهیه و توزیع دارو براساس بیماریهای رایج در همان منطقه انجام شود، که این امر نیاز به تحقیق و بررسی هدفمند و اصولی دارد.
وی در پایان زمینه سازی جهت شناسایی و تعیین اولویت های تحقیقاتی با هدف مصرف بی رویه دارو را لازم دانسته که نیاز به همکاری و همفکری تولیدکنندگان دارو، داروسازان، مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاهها، پارک های علم و فناوری، پزشکان و همیاری سیاستگذاران این حوزه دارد.
نظر شما :