ماجرای فساد متادون در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود+ فیلم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از کشف پرونده فساد متادون در این دانشگاه خبر داد.
«متادون» که دارویی مخدر محسوب میشود، اغلب در مراکز ترک اعتیاد و برای دور ساختن معتادان از ماده مخدر اولیهای که مصرف میکردند، مورداستفاده قرار میگیرد.
همین مسأله آنقدر جذاب است که فسادی قابلتوجه را در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در زمینه «نشت متادون» رقم بزند؛ اما ماجرا از چه قرار است؟
کشف سرنخها از یک سال پیش!
حسین شیبانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در این زمینه میگوید: موضوع فسادی که مطرح شده، جدید نیست و کشف سرنخهای آن به یک سال پیش مربوط میشود.
وی تصریح کرد: این پرونده به نشت متادون در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مربوط میشود که کشف شده و هماکنون در دست پیگیری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در توضیح ماجرای این فساد اظهار کرد: متادون هماکنون از طریق معاونت غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و با تأیید معاونت درمان دانشگاهها و از طریق واسطههایی به نام «مراکز درمان نگهدارنده با متادون» در دسترس مردم قرار میگیرد.
شیبانی گفت: کار این مراکز این است که معتادان را فراخوانی کرده و این دارو را در برای ترک اعتیاد استفاده میکنند.
همدستی مسؤول توزیع متادون با مراکز ترک اعتیاد!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد: اوایل سال ۱۴۰۱ به سرنخهایی دست یافتیم که احتمال نشت متادون از دانشگاه علوم پزشکی شاهرود را نشان میداد؛ اما ماجرا بهصورت ریشهایتر پیگیری شد تا امکان وقوع این اتفاق بهتر بررسی شود.
شیبانی گفت: مسأله بهدقت بررسی شد و تیمهای نظارتی به ماجرا ورود کردند و متوجه شدند که نشت متادون از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و توسط یکی از کارکنان این معاونت که مسؤول توزیع متادون بوده، با همکاری چند مرکز درمان نگهدارنده با متادون انجام میشده است.
وی تصریح کرد: ابتدا احساس میکردیم که شاید این اتفاق در دوره کوتاهی رخ داده؛ اما در بررسیهای بعدی متوجه شدیم که از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ ادامه داشته است.
تفاوت قیمت فاحش متادون دولتی و آزاد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: تا امروز، پروندهها تا سال ۱۳۹۸ بررسی و محرز شده که در این سالها، تعداد قابلتوجهی متادون از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به بیرون نشت کرده است.
شیبانی افزود: این اقدام با همکاری شماری از مراکز درمان نگهدارنده با متادون در شهرستان شاهرود صورت گرفته است و در حقیقت، واسطه امر آنها بودهاند.
وی با اشاره به تفاوت قیمت فاحش متادون دولتی و آزاد در بازار اظهار کرد: تا آن زمان، در کمیته رصد تخلفات اداری صورتجلسهای ندیده بودیم و قرار بود جلسات این کمیته هم فصلی برگزار شود؛ اما با دستور مستقیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بهصورت هفتگی برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: ما به موارد تخلف در دانشگاه حساس هستیم و این نیز تنها تخلف کشفشده نبوده است.
شیبانی گفت: پنج یا ۶ مرکز درمان نگهدارنده با متادون که در شهرستان شاهرود وجود دارد، باید ماهانه یک یا 2 بار دارو دریافت میکردند؛ اما بررسیها نشان میدهد که مرکزی در شهرستان وجود دارد که در ماه، چهار تا پنج بار دارو به آن تحویل شده که این امر در هیچ منطقی نمیگنجد.
معاونت درمان دخالتی در ماجرا ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در پاسخ به اینکه چرا مسأله در گذشته که خود او معاون درمان دانشگاه بوده، پیگیری نشده است، هم گفت: معاونت درمان نه الآن و نه قبل از این، در مسأله دخالتی نداشته است؛ چراکه شرح وظایفش متفاوت با مدل فسادی است که رخ داده است.
شیبانی ادامه داد: اینگونه فسادها نمیتواند در معاونت درمان دانشگاه اتفاق بیفتد.
صدور حکم انفصال از خدمت برای متخلفان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از صدور حکم انفصال از خدمت برای افراد متخلف شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خبر داد و گفت: این موضوع به مراجع قضائی هم ارجاع شده و در حال بررسی است.
شیبانی ادامه داد: حوزه تخلفات اداری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از همان ابتدای کشف فساد، به مسأله ورود کرد و افراد درگیر ماجرا بهزودی آخرین حکم خود را که بهاحتمال قوی، انفصال از خدمت است، دریافت میکنند.
وی گفت: این پرونده همزمان به دادسرای شاهرود ارجاع شده و توسط دادستانی شهرستان شاهرود در دست پیگیری است
نظر شما :