در گفت و گو با سرپرست معاون درمان دانشگاه به مناسبت روز جهانی «ام اس» عنوان شد؛

شناسایی بیش از ۳۱۵ بیمار مبتلا به «ام اس» در شاهرود

۱۹ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۶:۴۴ کد : ۱۶۳۴۳ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۵۴۶
سرپرست معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود به مناسبت روز جهانی بیماری «ام اس» گفت: طبق آمار ثبت شده در سامانه بیماری خاص دانشگاه ، بیش از ۳۱۵ نفر در شاهرود به بیماری «ام اس» مبتلا هستند.
شناسایی بیش از ۳۱۵ بیمار مبتلا به «ام اس» در شاهرود

به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود، دکتر سید محمد حاجی میرصادقی با اشاره به اینکه ام اس، جزو بیماری‌های خاص محسوب می‌شود، اضافه کرد: بر اساس شیوه نامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمام خدمات ارائه شده به بیماران ام اس در مراکز درمانی دولتی و خصوصی با تعرفه مصوب انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال شعار روز جهانی ام اس «تشخیص به موقع ام اس من و رویارویی با آن» نامگذاری شده است،هدف از بیان این شعار، اثربخشی تشخیص به موقع بیماری ام‌اس و در نتیجه کنترل بهتر آن است.

سرپرست معاون درمان دانشگاه افزود: بیماری ام اس یک التهاب مزمن و خود ایمنی سیستم عصبی مرکزی است که بیشتر افراد جوان را مبتلا می سازد.

دکتر حاجی میرصادقی با اعلام اینکه سن ابتلا به ام اس بیشتر بین ۲۰تا ۴۰ سالگی است، گفت: بانوان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی تصریح نمود :روزجهانی ام اس، فرصتی برای ارتقای سطح آگاهی عموم مردم وجلب همکاری اقشار مختلف جامعه برای همیاری با انجمن ها در راستای بهبود کیفیت زندگی و وضعیت بیماران ام اس در سراسرجهان است.

متخصص جراحی مغز و اعصاب  گفت :ام اس مهمان ناخوانده‌ای است که سالهاست بسیاری از مردم دنیا و برخی از هموطنان عزیزمان را به خود مشغول کرده است. افراد مبتلا و خانواده‌های آنها با چالش بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند و تلاش دارند با وجود همه ناملایمات کمترین تاثیر را از بیماری گرفته و به ‌جای یأس و ناامیدی بیماری را مدیریت نمایند

دکتر حاجی میرصادقی افزود: علت دقیق ام اس، هنوز ناشناخته است، اما عوامل ژنتیکی، عفونت‌های ویروسی و عوامل محیطی، در بروز آن نقش دارند.

وی عنوان کرد: این بیماری، یک بیماری خودایمنی است و در آن سیستم ایمنی بدن به بافت مغز و نخاع و عصب چشم حمله کرده و غلاف سلول‌های عصبی را از بین می برد.

دکتر حاجی میرصادقی ادامه داد: همین امر سبب اختلال در عملکرد سیستم عصبی و بروز علائمی مانند ضعف عضلانی، بی‌حسی، مشکلات بینایی و تعادل می‌شود.
سرپرست معاون درمان دانشگاه یادآور شد: گاهی بیماران پس از اندکی بهبودی، خودسرانه مصرف دارو را قطع می‌کنند و یا فریب درمان های غیرعلمی در فضای مجازی را می خورند.

او با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای  ام اس وجود ندارد، افزود: پزشک می‌تواند با تجویز برخی داروها روند بیماری را کند کرده، از حملات جلوگیری یا آنها را درمان کند، علائم را کاهش دهد یا در کنترل استرس ناشی از بیماری به فرد کمک‌ کند.

به گفته دکتر حاجی میر صادقی، بهترین راه تشخیص ام اس، شرح حال بیمار، معاینه دقیق بالینی، انجام ام آر آی، نوار چشم، آزمایش مایع نخاع و تست‌های خونی است.


( ۳ )

نظر شما :