تبریک معاون غذا و دارو به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا
در متن پیام دکتر «علیرضا مسعودی» آمده است:
مسمومیت غذایی و بیماریهایی که از غذا به انسان منتقل میشوند از ابتدای پیدایش انسان یک تهدید برای او بهشمار رفته و این موضوع تا به امروز ادامه داشته است. شعار روز جهانی ایمنی غذا در سال ۲۰۲۴ «ایمنی مواد غذایی، آمادگی برای موارد غیرمنتظره» است که با هدف آمادگی کلیه دستگاه ها در راستای موارد ایمنی غذا تعیین شده است.
بهبود شیوه های نظارت و افزایش مسئولیت پذیری در طول زنجیره غذایی از برنامه های اساسی و بنیادی سازمان غذا و دارو است و در این مورد برنامه های متنوعی در حال اجرا می باشد. در راستای ایجاد و حفظ ایمنی مواد غذایی کلیه فرآیند ها از تولید تا مصرف از سوی تولیدکنندگان، کارشناسان اداره نظارت، بخش عرضه محصولات و نیز مصرف کنندگان باید رعایت گردد. ایمنی غذایی به روشها و استانداردهایی گفته میشود که برای بررسی وضعیت یک محصول غذایی طراحی شدهاند. این روشها، در طول مراحل آمادهسازی، پردازش، ذخیرهسازی و توزیع محصول اعمال میشوند. بنابراین ایمنی غذایی بر تمام زنجیره تولید، توزیع و فروش یک محصول اعمال میشود و یکپارچه بودن این فرایند امری مهم در ایمنی غذایی است. ورود هرگونه آلودگی ناشی از خطرات بیولوژیکی، شیمیایی، فیزیکی و رادیولوژیکی به زنجیره تأمین غذا، ایمنی غذایی را دچار چالش میکند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه حداقل ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماریهای ناشی از غذا مبتلا میشوند. از این تعداد، حدود ۴۲۰هزار نفر جان خود را از دست میدهند. میکروارگانیسمهای بیماریزا مانند برخی باکتریها، میتوانند باعث بروز بیماریهایی مانند اسهال، استفراغ، درد شکم و حتی عفونتهای لاعلاج شوند. و در آخر با مصرف مواد غذایی باکیفیت و سالم، کیفیت زندگی نیز افزایش مییابد.
اینجانب ضمن گرامیداشت این روز و تبریک آن به همه فعالان و دست اندرکاران صنعت غذایی شهرستان شاهرود، لازم می دانم از همکارانم در حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی مواد غذایی و مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شاهرود که در راستای تحقق هدف اصلی، یعنی ایمن بودن غذا، تلاش بسیاری دارند، تقدیر و تشکر نمایم.
دکتر مسعودی
سرپرست معاونت غذا و دارو
نظر شما :