به بهانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی؛
آگاهی و حمایت
دکتر سید میثم یکه سادات متخصص طب اورژانس و فلوشیپ مسمومیتها در گفتگو با مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: هر ساله در تاریخ ۱۰ سپتامبر یا همان ۲۰ شهریور، روز جهانی پیشگیری از خودکشی برگزار میشود. این روز فرصتی است تا افراد، جوامع و سازمانها به اهمیت پیشگیری از خودکشی توجه کنند و در جهت افزایش آگاهی درباره مسائل روانشناختی و سلامت روان گامهای مؤثری بردارند و خودکشی یکی از مشکلات جدی بهداشت عمومی است که تأثیرات عمیق و ویرانگری بر خانوادهها، جوامع و کشورها دارد
متخصص طب اورژانس و فلوشیپ مسمومیتها دانشگاه بیان داشت: این روز فرصتی است تا افراد، جوامع و سازمانها به اهمیت پیشگیری از خودکشی توجه کنند و در جهت افزایش آگاهی درباره مسائل روانشناختی و سلامت روان گامهای مؤثری بردارند. وی بیان دادشت :خودکشی یکی از مشکلات جدی بهداشت عمومی است که تأثیرات عمیق و ویرانگری بر خانوادهها، جوامع و کشورها دارد.
دکتر یکه سادات در ادامه افزود:هدف اصلی روز جهانی پیشگیری از خودکشی، افزایش آگاهی عمومی درباره سلامت روان، تشویق افراد به صحبت کردن درباره مشکلات خود و دعوت به اقدام برای کمک به افرادی است که نیاز به حمایت دارند و همچنین این روز فرصتی برای افزایش دانش درباره روشهای پیشگیری و مقابله با خودکشی است.
وی بابیان این مطلب که نرخ خودکشی در کشورهای با درآمد کم و متوسط نسبت به کشورهای بالای درآمد بالا کمتر است اما از آنجایی که جمعیت این کشور را بیشتر است درصد بیشتری از کل خودکشیهای جهان را در بر میگیرنددکتر یکه سادات تصریح نمود :عوامل زمینهای: عوامل متعددی میتوانند به افکار و رفتارهای خودکشی کمک کنند از جمله شرایط سلامت روان، سوء مصرف مواد، انزوای اجتماعی، مشکلات اقتصادی و قرار گرفتن در معرض خشونت
دکتر یکه سادات تصریح نمود :نقش آگاهی و آموزش میتواند تأثیرات مثبتی در کاهش آمار خودکشی داشته باشد بطوری که آگاهی از علائم خطر خودکشی، یکی از مهمترین ابزارها در پیشگیری از آن است. این علائم ممکن است شامل تغییرات ناگهانی در رفتار، صحبت کردن درباره مرگ یا خودکشی، جدایی از دوستان و خانواده و تغییرات در خلق و خو باشد. آموزش جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان در مورد این علائم و چگونگی کمک به افراد در معرض خطر، میتواند تأثیرات مثبتی در کاهش آمار خودکشی داشته باشد.
وی تاکید نمود :یکی از کلیدیترین نکات در پیشگیری از خودکشی، ایجاد یک فرهنگ حمایت و گفتگو در جوامع است. بسیاری از افراد احساس تنهایی و انزوا میکنند و ممکن است از صحبت کردن درباره احساسات و مشکلات خود اجتناب کنند. تشویق افراد به بیان احساسات و ارائه حمایت متقابل میتواند به کاهش احساسات منفی و بحرانهای روحی کمک کند.تعهد به ایجاد محیطهای دوستانه و حمایتی در مدارس، محلهای کار، خانوادهها و اجتماعات میتواند به افراد کمک کند تا با اعتماد به نفس بیشتری مشکلاتشان را مطرح کنند و از دیگران کمک بگیرند. همچنین، کارگاهها و جلسات گروهی میتوانند به افراد این فرصت را بدهند که با یکدیگر در مورد تجربیات خود صحبت کرده و از تجربیات یکدیگر بیاموزند.
نظر شما :