مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه:

کرامت مادری؛ پایه‌ای برای دستیابی به جامعه‌ای سالم و سعادتمند

۰۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۳:۰۹ کد : ۱۷۷۴۶ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۷۹
کارگاه دو روزه ;کرامت مادری در روزهای ۷ و ۸ آبان ماه ۱۴۰۳ با هدف " احترام به منزلت مادر باردار و دارای کودک تا ۲ سال مبتنی بر احترام به شان و منزلت انسانی و مادری با محوریت مراقبت‌های مامایی و اخلاق حرفه‌ای قبل از بارداری، حین و پس از زایمان برگزار گردید.
کرامت مادری؛ پایه‌ای برای دستیابی به جامعه‌ای سالم و سعادتمند

این کارگاه با هدف آگاهی‌بخشی به مادران و متخصصان حوزه مامایی درباره اهمیت حفظ کرامت مادران در تمامی مراحل بارداری، زایمان و پس از آن، و تأکید بر اخلاق حرفه‌ای در این حوزه طراحی گردید.

در این کارگاه، مباحثی همچون اصول اخلاقی و حرفه‌ای مراقبت از مادران، حفظ کرامت انسانی مادر در دوران حساس بارداری، اهمیت مراقبت‌های مامایی با رویکردی انسانی و مسئولانه، و نقش کادر درمان در ایجاد تجربه‌ای مثبت و محترمانه برای مادران بررسی شد. همچنین، بر لزوم توجه به سلامت جسمی و روانی مادران و ایجاد فضایی حامی برای آنان در هر مرحله تأکید گردید.

حجت الاسلام و المسلمین باغشنی مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه بیان داشت : کرامت مادری یکی از مهم‌ترین اصولی است که در آموزه‌های دینی و اخلاقی به آن توجه ویژه‌ای شده است و احترام به مادران و حفظ کرامت آنها، نه تنها موجب رشد و شکوفایی فردی می‌شود، بلکه به سعادت و سلامت جامعه نیز کمک می‌کند.

وی گفت:در ادیان مختلف به‌ویژه اسلام، جایگاه مادر به عنوان کسی که نقش اساسی در تربیت و رشد فرزندان و در نتیجه کل جامعه ایفا می‌کند، مورد تأکید قرار گرفته و به آن احترام فراوانی قائل شده‌اند. این کرامت، نه‌تنها به‌دلیل نقش بیولوژیکی مادر در زایش، بلکه به‌خاطر فداکاری‌ها، مسئولیت‌پذیری و محبت بی‌پایان او مورد احترام است.

حسین یزدانی مدیر دفتر حقوقی دانشگاه افزود :از منظر اخلاقی، کرامت مادری به معنای شناخت ارزش‌ها، شخصیت و احترام به فردیت مادر است. این کرامت، نه تنها وظیفه فرزندان بلکه مسئولیت جامعه نیز محسوب می‌شود. مادران به‌ عنوان افرادی که با عشق و ازخودگذشتگی به فرزندان خود خدمت می‌کنند، شایسته تکریم و احترام هستند.

مدیر دفتر حقوقی دانشگاه  تضصریح کرد :کرامت مادری ترکیبی از اصول دینی و اخلاقی است که در آن، هم از منظر الهی و هم از منظر انسانی به مادران به عنوان محور تربیت و اخلاق خانواده نگریسته می‌شود.

در این دوره اساتید به ارائه مبانی منشور کرامت مادری به شرح ذیل پرداختند:

  • حجت الاسلام و المسلمین باغشنی مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه: دین، اخلاق، حقوق با تاکید بر کرامت مادری
  •  دکتر عابدیان عضو هیئت علمی از گروه بهداشت باروری دانشگاه: مراقبت های مامایی و اخلاق حرفه ای قبل از بارداری، حین و پس از زایمان و کلاس های آمادگی برای زایمان
  •  یزدانی مدیر دفتر حقوقی دانشگاه: قصور در مراقبت های مامایی از دیدگاه اخلاق حرفه ای
  •  محمدی راد مسئول واحد سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه: اهمیت دلبستگی پره ناتال در سلامت مادر و کودک، مهارتهای ارتباطی، ارتباط کلامی و غیر کلامی با مادر

گفتنی است :در این کارگاه ۲۰۳ نفر از کارشناسان مامایی حوزه های بهداشت و درمان دانشگاه، مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شرکت کردند.


نظر شما :