به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه

چرا به دنبال مصرف قند ساده دچار احساس گرسنگی زودهنگام می شویم؟

۱۰ آذر ۱۴۰۳ | ۰۸:۱۴ کد : ۱۸۰۷۶ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۴۳
بارها پیش آمده که در میانه روز، برای تفریح یا به دلیل حذف وعده غذایی مانند صبحانه، از فرط گرسنگی، به میان وعده ای حاوی مقدار زیادی قند ساده مثل کیک با آبمیوه صنعتی روی می آوریم.
چرا به دنبال مصرف قند ساده دچار احساس گرسنگی زودهنگام می شویم؟

در چنین شرایطی با وجود اینکه به نظر احساس سیری می کنیم، اما طولی نکشیده که مجدد احساس گرسنگی می کنیم.

دریافت مقدار زیاد کربوهیدرات، به ویژه قندهای ساده باعث ترشح مقدار زیادی هورمون پایین آورنده قند خون (به نام انسولین) می شود. ترشح این هورمون سازنده، به معنای ارسال پیام به عضله و بافت چربی است تا قند (گلوکز) موجود در خون را برداشته و به ذخایر قند و چربی تبدیل کند و بار دیگر سطح قند خون به مقدار طبیعی برگردد. 

با جذب کامل قند مصرف شده، همچنان سطح انسولین در خون بالا مانده و اثرات آن ادامه می یابد. بدن، که این حالت را به گرسنگی تفسیر می کند، به فرد القاء می کند که برای برطرف کردن گرسنگی که گاهی شبیه افت قندخون است، بار دیگر به مصرف غذا روی آورد.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علوم پزشکی شاهرود قند انسولین گلوکز


نظر شما :