به مناسبت روز جهانی مالاریا:

ایران در مسیر حذف انتقال محلی مالاریا

شعار امسال «مالاریا تمام می‌شود با: سرمایه‌گذاری مجدد، برنامه‌ریزی مجدد و تلاش مجدد
۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۵ کد : ۱۹۶۴۱ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۶۳
دکتر منصوره فاتح مسئول مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه ،هم‌زمان با روز جهانی مالاریا که هر ساله در تاریخ ۲۵ آوریل، برابر با پنجم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود، با اشاره به اهمیت این روز گفت: مالاریا یکی از مهم‌ترین بیماری‌های انگلی در جهان و به‌ویژه در کشورهای منطقه گرمسیری و نیمه‌گرمسیری است که همچنان تهدیدی برای سلامت عمومی به شمار می‌رود.
ایران در مسیر حذف انتقال محلی مالاریا

مسئول مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه مالاریا سالیان طولانی یکی از مخوف‌ترین دشمنان سلامت جامعه انسانی بوده است، اظهار کرد: این بیماری کشنده و ناتوان‌کننده، جان میلیون‌ها نفر را در طول تاریخ گرفته و از دغدغه‌های اصلی نظام سلامت جهانی به شمار می‌رفته است.

دکتر فاتح، گروه‌های سنی زیر ۵ سال و زنان باردار را به‌عنوان حساس‌ترین گروه‌ها در برابر ابتلا به مالاریا معرفی کرد و افزود: نوزادان و کودکان خردسال همچنان بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را تجربه می‌کنند، به‌طوری‌که ۴ مورد از هر ۵ مرگ ناشی از مالاریا در منطقه آفریقا مربوط به کودکان زیر ۵ سال است.

مسئول مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه ،درباره نحوه انتقال این بیماری توضیح داد: مالاریا عمدتاً از طریق نیش پشه آنوفل ماده منتقل می‌شود. پس از ورود بزاق آلوده پشه به بدن، انگل مالاریا وارد جریان خون شده و ممکن است علائم آن از بدون علامت تا تب متناوب، لرز، کم‌خونی و بزرگی طحال متغیر باشد.

وی با اشاره به اهمیت روز جهانی مالاریا گفت: این روز یادآور تلاش جمعی همه فعالان حوزه سلامت، به‌ویژه پزشکان، پیراپزشکان و کارکنان بهداشت و درمان برای کنترل و پیشگیری از این بیماری است.

دکتر فاتح همچنین با بیان پیام سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا ۲۰۲۵ افزود: شعار امسال «مالاریا تمام می‌شود با: سرمایه‌گذاری مجدد، برنامه‌ریزی مجدد و تلاش مجدد» است و تأکید کرد: اکنون زمان آن است که با تکیه بر دانش، روش‌های پیشگیری، آزمایشگاهی و درمانی موجود، گام‌های مؤثرتری برای حذف این بیماری برداریم.

وی ادامه داد: پایان دادن به مالاریا تنها یک ضرورت بهداشتی نیست؛ بلکه نوعی سرمایه‌گذاری در آینده‌ای عادلانه‌تر، ایمن‌تر و مرفه‌تر برای همه ملت‌هاست.

دکتر فاتح درباره وضعیت کشور در زمینه این بیماری گفت: ایران در حال حاضر در مرحله پیش‌حذف مالاریای محلی قرار داردو با تلاش شبانه‌روزی سیستم بهداشتی، به‌ویژه در مناطق مالاریاخیز جنوب شرق کشور و افزایش بیماری‌یابی در نواحی مرزنشین، این هدف قابل دستیابی خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به آمارهای ابتلا گفت: برخی از موارد ابتلا در کشور مربوط به افرادی است که از کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان و افغانستان، بازمی‌گردند. آمارها نشان می‌دهد که در سال گذشته، به‌ویژه در استان سیستان و بلوچستان، روند ابتلا به این بیماری با افزایش همراه بوده است.
 


نظر شما :