همزمان با پنجمین روز از هفته سلامت ۹۸

از دست دادن کنترل خود در زمان هیپنوتیزم، باوری غلط است

۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۲۲:۴۶ کد : ۲۱۲۳ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۳۰۴۴
به گزارش روابط عمومی دانشگاه : دکتر امیر هوشنگ باقری عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران گفت: این موضوع که برخی فکر می کنند فرد در زمان هیپنوتیزم کنترل خود را از دست می دهد، باوری غلط است چرا که درواقع او تلقینی را می پذیرد که قبول داشته باشد.
از دست دادن کنترل خود در زمان هیپنوتیزم، باوری غلط است

دکتر امیرهوشنگ باقری مقارن با  پنجمین روز از هفته سلامت در تالار پورسینا دانشگاه ، با بیان اینکه هیپنوتیزم به دیگر سبک های درمانی همچون شناخت درمانی و روان درمانی کمک می کند، ابراز داشت: آمارها نشان می دهد آن هایی که شناخت درمانی هیپنوتیزمی انجام می دهند، ۷۰ درصد موفق تر هستند.

وی به بیان کاربردهای هیپنوتیزم پرداخت و تصریح کرد: این روش می تواند در درمان بیماری های اعصاب و روان کمک کننده باشد به شرطی که فرد برای این کار مناسب بوده و بیماری هم از حدی سخت تر نباشد.

این روانپزشک با تأکید بر اینکه هیپنوتیزم بر درمان بیماری های جسمی نیز تأثیرگذار است، افزود: بعید است بیماری جسمی پیدا شود که روان بر روی آن اثری نداشته باشد گرچه اندازه این تأثیرات متفاوت است.

دکتر باقری انجام جراحی با استفاده از روش هیپنوتیزم را یکی دیگر از کاربردهای آن برشمرد و گفت: زمانی که به دلایلی نمی توان بیهوشی انجام داد، در برخی افراد می توان بیهوشی هیپنوتیزمی ایجاد کرد بدین ترتیب که فرد هوشیار است اما دردی را متوجه نمی شود که در حدود ۲۰ درصد افراد می توان این کار را در سطح جراحی های بزرگ نیز انجام داد.

وی به کاربردهای غیر درمانی این روش نیز اشاره کرد و گفت: تقویت افراد در حوزه های ورزشی، تحصیلی، برقراری ارتباط با دیگران، حافظه و اراده از دیگر کاربردهای هیپنوتیزم است.

عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران با تأکید بر اینکه هیپنوتیزم توسط خود فرد و به کمک پزشک انجام می شود، اظهار داشت: در این وضعیت تلقین پذیری افزایش پیدا می کند چون ذهن نقاد به عنوان محافظی که بین خودآگاه و ناخوآگاه است از بین می رود و درواقع ارتباط فرد با ناخودآگاهش برقرار می شود.

ذکتر باقری همچنین "خواب" بودن در زمان هیپنوتیزم را از جمله باورهای غلط رایج درمورد این موضوع دانست و گفت: این کار حتی از نظر بسیاری از متخصصان افزایش و نه کاهش هوشیاری است.

وی ادامه داد: برخی می گویند افراد ضعیف و بی اراده هیپنوتیزم می شوند، در حالی که این کار در بین افرادی صورت می گیرد که ضریب هوشی بالای ۷۰ داشته و بیماری اعصاب و روان شدید نداشته باشند.

عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران تأکید کرد: در هیپنوتیزم نمی توانیم کسی را مجبور کنیم چیزی را که نمی خواهد به ما بگوید و به طور معمول اگر کسی بخواهد "نه" بگوید این کار را در هیپنوتیزم قوی تر انجام می دهد.

 

 

 

 

 

 

 


( ۴ )

نظر شما :