به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه

متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خبر داد: سومین عامل مرگ و میر در دنیا فشارخون بالا است

۰۳ خرداد ۱۴۰۱ | ۰۷:۳۸ کد : ۸۸۷۴ اخبار تصویری اخبار متحرک
تعداد بازدید:۱۴۰۵
دکتر حسین شیبانی متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در سمینار آموزشی کنترل فشار خون و راه های پیشگیری از آن که درجمع پزشکان و مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی مدیران و کارشناسان حوزه های مختلف سلامت و آموزش دانشگاه که در محل سالن پورسینا دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار شد گفت: سومین عامل مرگ و میر در دنیا فشارخون بالا است.
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خبر داد: سومین عامل مرگ و میر در دنیا فشارخون بالا است

دکتر حسین شیبانی افزود : فشار خون بالا به‌علت ایجاد سکته ها و حملات قلبی، بزرگترین علت مرگ در دنیاست.

دکتر شیبانی بیان داشت :فشار خون بالا یکی از دلایل اصلی بروز بیماری قلبی وعروقی است و بیش از نیمی از سکته ها و نیمی از بیماری های قلبی و عروقی بدلیل فشارخون بالا است

متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بیان داشت :فشارخون بالا در صورتی‌که کنترل نشود، به رگهای مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب می رساند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح نمود :چاقی و اضافه وزن، فشار خون بالا، فعالیت بدنی ناکافی، چربی خون بالا، چهار عامل خطری هستند که بالاترین علت مرگ  و میر را درجهان به وجود می آورند
دکتر شیبانی گفت: فشار خون بالا می تواند آسیب به کلیه(نارسائی کلیه) چشم(اختلال بینائی) قلب(سکته قلبی)  مغز(سکته مغزی) برساند که به همین دلیل  فشار خون بالا بیماری خطر ناکی به حساب می آید . 

وی افزود: با بالا رفتن سن افراد به دلیل کاهش عملکرد کلیه‌ها، ناتوانی در دفع نمک بدن، سفت شدن دیواره رگ‌ها و افزایش وزن بدن، فشار خون افزایش می‌یابد.

متخصص قلب و عروق دانشگاه افزود: ۹۰ الی۹۵درصد فشار خون بالا در افراد مبتلا ناشناخته است که به این نوع فشار خون بالای اولیه گفته می شود و اگر علت فشار خون بالا شناخته شده باشد ، مثلا به علت بیماریهای کلیه ، بیمــــاری غده فوق کلیوی یا مصرف قرصهای ضد بــارداری و …..باشد آنرا فشار خون بالای ثانویه می نامند. این نوع حدود ۵ الی۱۰درصد بیماران مبتلا به فشارخون بالا را شامل می شود.

دکتر شیبانی با تاکید با این موضوع که تنها راه تشخیص فشار خون بالا، اندازه گیری فشار خون است و با یک‌بار اندازه گیری فشار خون، نمی‌توان فشار خون بالا را تشخیص داد.

متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بیان داشت :تعداد مبتلایان به فشارخون بالادر جهان:۵۹۷ میلیون مرد و ۵۲۹ میلیون زن دچار فشار خون بالا هستند(مجموع یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون نفر) و شمار مبتلایان طی ۴۰ سال گذشته بیش از دو برابر شده است که این افزایش طی ۴۰ سال اخیر ناشی از افزایش تعداد جمعیت و پیر شدن جوامع است.

دکتر شیبانی تعداد افراد مبتلا به فشار خون در ایران را از ۴  میلیون نفر (۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مرد و یک میلیون و۹۰۰ هزار زن) در سال ۱۹۷۵ به بیش از ۹٫۷ میلیوندر سال ۲۰۱۵ رسیده است.
 (بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مرد و بیش از ۴میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زن) و  بخش عمده این افزایش ناشی از افزایش جمعیت و افزایش امید به زندگی و پیر شدن جامعه ایران بوده است.
 


( ۱۰ )

نظر شما :