به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

عضو هیات علمی دانشگاه : داشتن جمعیت جوان ؛ بزرگ‌ترین سرمایه ملی هر کشور است

۰۸ تیر ۱۴۰۱ | ۱۶:۵۶ کد : ۹۱۳۰ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۱۰۶۸
دکتر علی دادگری در جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت :داشتن جمعیت جوان ؛ بزرگ‌ترین سرمایه ملی هر کشور است و جمعیت جوان می تواند به عنوان یک سرمایه بزرگ ملی در زمینه رشد و ارتقا اقتصادی و تامین هنجارهای سالم خانوادگی و ایجاد امید و حمایت اجتماعی در جامعه تلقی گردد.
عضو هیات علمی دانشگاه : داشتن جمعیت جوان ؛ بزرگ‌ترین سرمایه ملی هر کشور است

به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه علوم پزشکی شاهرود که با حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی شاهرود روز سه شنبه 7 تیرماه 1401 در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد دکتر دادگری بیان داشت :جوانی بخش مهمی از طول دوره زندگی انسان است که در میانه راه نوزادی تا سالمندی است. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح نمود :سالمندی دستآورد بزرگ بهداشتی بشریت است، اما سالمندی جمعیت چالش‌هایی را نیز به دنبال دارد و لزوم جوانی جمعیت در کشور هایی که از قبل سالمند شده اند و یا مانند کشور ما در حال گذار به سمت سالمندی هستند بیش از پیش احساس می گردد

دکتر دادگری گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در موضوع جوانی جمعیت و ابلاغ سیاستهای جمعیتی کلان کشور نشان دهنده اهمیت موضوع جوانی جمعیت در کشور ما می باشد.

وی اظهار داشت :سیاستگذاری های جمعیتی در دنیا به سمت دستیابی به سطح جانشینی مناسب سوق داده می شودکه  از نظر جمعیت شناسی برای دستیابی به سطح جانشینی می باید به ازای هر خانوم 2/1 تا 2/3 کودک تولد یابد.

دکتر علی دادگری افزود: بر اساس پیش بینی های جمعیتی ملل متحد درسه وضعیت خوش‌بینانه، بدبینانه و حالت میانه تغییرات جمعیتی در کشور ما قطعی خواهد بود. بر اساس این پیش بینی ها جمعیت ایران در سال ۲۱۰۰ به کمتر از ۸۰ میلیون نفر خواهد رسید که نزدیک به ۵۰ درصد آن در گروههای سنی کودکان یا سالمندان خواهند بود که در بازار کار و تولید، حراست از مرز های علمی و جغرافیایی کشور نخواهند بود و در واقع چیزی حدود ۳۰ میلیون نفر باید جور ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور را به دوش بکشند.

عضو هیات علمی دانشگاه گفت :تجربیات کشورهای که پیش از ما به دوره سالمندی رسیدند نشان می دهد که در صورت استفاده مناسب از پنجره فرصت جمعیتی می تواند به توسعه پایدار کشور منجر شود و کشورهایی که به توسعه بیشتری دست یافته اند کشورهایی بودند که طول دوره پنجره فرصت جمعیتی خود را طولانی کردند.

وی در پایان با تاکید نمودن این موضوع که وظیفه جامعه دانشگاهی این است که با آگاه سازی عمومی مطالبه جوانی جمعیت را از مطالبه رهبری به مطالبه عام جامعه برسانیم.


نظر شما :