بیماریابی و بررسی وضعیت بیماران به صورت مدام دو اصل مهم در پیشگیری و درمان بیماریهای مزمن است.

۲۳ مهر ۱۴۰۱ | ۱۱:۲۲ کد : ۹۷۹۱ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۹۰۹
در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، ۴ مرکز مطالعه همگروهی وجود دارد که دو مطالعه همگروهی چشم بسیار مهم و اعتبار جهانی دارند. مطالعات همگروهی چشم شاهرود با ۱۴ سال سابقه فعالیت های ارزشمندی داشته است.
بیماریابی و بررسی وضعیت بیماران به صورت مدام دو اصل مهم در پیشگیری و درمان بیماریهای مزمن است.

به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، در روز پنجشنبه 21 مهرماه 1401، در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی بینایی در سالن آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار شد، افزود: دکتر حسین شیبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به ماموریت های متنوع دانشگاه های علوم پزشکی، ارتقای سلامت و ایجاد عدالت در برخورداری از سلامت را ازمهمترین مأموریت های یک دانشگاه علوم پزشکی دانست، تصریح کرد: با گذر سالیان زیاد از عمر طب، هنوز، درصد مبتلایان ناشناخته در بسیاری از بیماری‌ها خیلی زیاد است.

وی با اشاره به اینکه حدود 50 درصد از مبتلایان به فشارخون ناشناخته هستند، ادامه داد: تعدادی زیادی از مبتلایان  هم با اینکه بیماری آنها شناخته شده است اما از دارو استفاده نمی‌کنند و درمان موثر نمی شوند که برای سلامت آنها بسیار مضر است.

دکتر شیبانی با بیان اینکه بسیاری از افراد به طور ناشناخته به بیماری قلبی و عروقی مبتلا هستند، اظهار داشت:  در سن بالای 30 سال لازم است افراد جامعه برای اندازه گیری فشارخون و بررسی سایر بیماریهای مهم مثل دیابت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند تا این بیماریها به موقع کشف و درمان شوند. شیوه زندگی سالم و پرهیز از بی تحرکی، جلوگیری از چاقی، عدم استفاده از دخانیات نقش مهمی در پیشگیری از این بیماریها دارد

    

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه بیماری‌های چشمی از جمله عیوب انکساری نیز از این نمونه بیماریها است، افزود: این نوع بیماری مسیر بسیار کندی را طی می‌کند و به طور معمول فرد با شرایط جدید عادت می‌کند

دکتر شیبانی به اجرای طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود که مرجع برآوردهای بین المللی است اشاره کرد و اظهار داشت: وضعیت پوشش درمان عیوب انکساری و جراحی آب مروارید (کاتاراکت) بخشی از مطالعات هم‌گروهی چشم این دانشگاه است.

    

دکتر شیبانی با بیان اینکه برای شناخت بیماری مزمن باید در مرحله نخست بیماریابی انجام شود، اظهار داشت: در اجرای مطالعات هم‌روهی پس از شناخت بیماریها و عوامل خطر آنها، افراد تا سالهای طولانی پیگیری می شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه در طرح‌های مطالعات هم‌گروهی (کوهورت) وضعیت بیماری طی چندین سال مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: وضعیت پیشرفت بیماریهای مورد بررسی بر حسب نوع بیماری در دوره‌های سه و یا پنج سال یکبار مورد بررسی قرار می‌گیرد

.


نظر شما :