نوروز را با چهارشنبه سوزی به کام خود و دیگران تلخ نکنید
چهارشنبهسوری یا چهارشنبهسوزی؟ فاجعهای که هر سال تکرار میشود!
سرپرست مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با ابراز نگرانی از افزایش آسیبهای جانی و معلولیتهای ناشی از حوادث چهارشنبهسوری، نسبت به خطرات استفاده از مواد محترقه هشدار داد.
دکتر کوروش اعتماد در گفتوگو با وبدا، با تأکید بر لزوم رعایت اصول ایمنی در مراسم چهارشنبهسوری، اظهار کرد: ایران سرزمینی با آیینها و سنتهای دیرینه است که بسیاری از آنها ریشهای عمیق در تاریخ و فرهنگ این سرزمین دارند و به همین دلیل تا امروز گرامی داشته شدهاند. جشن چهارشنبهسوری نیز از جمله این آیینهای کهن است که همچنان مورد توجه مردم قرار دارد.
حرکت از رسومات سنتی و دیرینه به سمت بازی های خطرناک
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر، این آیین سنتی و زیبا دستخوش تغییراتی شده و شکل دیگری به خود گرفته است، بهگونهای که آتشبازیهای خاطرهانگیز و ایمن جای خود را به بازیهای خطرناک با مواد منفجره و محترقه دادهاند.
پریدن از روی آتش به پرتاب مواد منفجره غیراستاندارد تبدیل شده است
دکتر اعتماد بیان کرد: آتش زدن بوتههای خشک و پریدن از روی آتش به تجمع جوانان در خیابانها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن ترقه و پرتاب سیگارت تبدیل شده است. مراسم چهارشنبه سوری در گذشته جشنی یک روزه بوده است، اما بعضی از جوانان اکنون چندین هفته قبل از روز جشن، آتشبازی، ترقهبازی و استفاده از مواد منفجره را آغاز میکنند، که میتواند خطرات متعددی را برای بسیاری از هموطنان عزیزمان به دنبال داشته باشد. غالب این مواد غیراستاندارد عمدتاً به صورت غیرقانونی به کشور وارد یا تولید میشوند.
وی با اشاره به پیامدهای خطرناک استفاده از مواد محترقه اظهار کرد: علاوه بر مصدومیت و فوت، این مواد میتوانند منجر به معلولیتهای ماندگار شوند. بر اساس گزارشها، استانهای شمالی و شمالغربی کشور بیشترین تعداد حوادث و مصدومان را به خود اختصاص دادهاند.
افزایش آمار آسیبدیدگان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱
وی افزود: طبق آخرین گزارش EOC سازمان اورژانس کشور، آمار آسیبدیدگان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است. از ۱ تا ۲۳ اسفند ۱۴۰۱، تعداد ۴۳۶۸ نفر بر اثر برخورد یا استفاده از مواد محترقه دچار آسیبهایی از جراحتهای سطحی تا قطع عضو و حتی فوت شدند، درحالیکه در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، این تعداد به ۶۱۶۵ نفر رسید.
دکتر اعتماد با بیان اینکه آمار جانباختگان و مصدومان شدید نیز حاکی از افزایش نگرانیهاست، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱، ۱۹ نفر جان خود را از دست دادند و ۲۲۹ نفر دچار قطع عضو شدند. در سال ۱۴۰۲، اگرچه تعداد جانباختگان با ۱۷ مورد فوتی کاهش یافت، اما شمار افراد دچار قطع عضو به ۳۰۵ نفر افزایش پیدا کرد.
زیر ۱۸ سال ها، بیشترین آمار مصدومان را به خود اختصاص می دهند
سرپرست مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: یکی از مهمترین نکات نگرانکننده این است که ۴۷ درصد از مصدومان مراسم چهارشنبهسوری را افراد زیر ۱۸ سال تشکیل میدهند؛ موضوعی که لزوم فرهنگسازی، آگاهیبخشی و نظارت بیشتر را بیش از پیش برجسته میکند.
آسیب به چشم و سوختگی، شایع ترین آسیب ها
رهگذران، مصدومانی بی تقصیر اما در خطر!
نقش کلیدی والدین در آموزش و آگاه سازی فرزندان
فرهنگ ایمنی بر سه اصل اساسی استوار است؛ آگاهی، آموزش و الزام

نظر شما :