تقدیر رییس بیمارستان از تلاش همکاران ICU۲

درمان موفقیت آمیز مسمومیت با قرص برنج در بیمارستان امام حسین (ع)

در مطالعات، مرگ ناشی از این مسمومیت در سطح بین الملل ۹۵ تا ۱۰۰درصد اعلام شده است.
۲۰ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۵:۵۱ اخبار
درمان موفقیت آمیز مسمومیت با قرص برنج در بیمارستان امام حسین (ع)

با تلاش کارکنان ICU2 بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود، خانمی که دچار مسمومیت با قرص برنج شده بود از مرگ نجات یافت و این در حالیست که مرگ ناشی از مسمومیت با قرص برنج 95 تا 100 درصد گزارش شده است.

دکتر سید میثم یکه سادات با اعلام این مطلب گفت: چند روز قبل خانمی۲۰ ساله به اورژانس بیمارستان مراجعه نمود که در معاینات بالینی مشخص شد بیمار به دلیل مصرف قرص برنج با درد شدید شکم  و استفراغ‫های متوالی، تهوع و تشدید علائم گوارشی مواجه شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود افزود: با همت و تلاش همکاران ICU2 مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی امام حسین (ع) اقدامات درمانی و حمایتی با موفقیت دنبال و پس از مدتی بیمار از دستگاه ونتیلاتور جدا شد که هم اکنون حال عمومی وی رضایت بخش است.

دکتر سید میثم یکه سادات در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد: مسمومیت با قرص برنج یا آلومینیوم فسفاید یکی از مرگ بارترین مسمومیت ها است که متاسفانه تا کنون برای آن پادزهری (خنثی کننده ی زهر) شناخته نشده و یک مسیر یک طرفه منجر به مرگ را برای قربانیان ایجاد می کند.

وی گفت: در اینگونه موارد بیمار در ساعات اولیه دچار آریتمی( اختلال در نظم طبیعی ضربان)  قلب و افت کارکرد قلب و شوک قلبی شده و سپس در روزهای بعد در صورتی که عوارض مذکور منجر به فوت نگردد در اثر عارضه شدید ریوی و نهایتا التهاب شدید کبد و سرکوب مغز استخوان فوت می کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اذعان کرد: در مطالعات، مرگ ناشی از این مسمومیت در سطح بین الملل ۹۵ تا ۱۰۰درصد اعلام شده است.

رییس مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی امام حسین(ع) شاهرود مراتب تشکر و سپاس خود را از تلاش مضاعف همکاران ICU2 در جهت بهبود وضعیت بیمار دچار مسمومیت، اعلام نمود.

دکتر هوفر رفیعی اظهار امیدواری کرد بیش از پیش  شاهد بهبود خدمت رسانی به بیماران و ارائه مطلوب ترین خدمات آموزشی، پژوهشی  و درمانی در این مرکز باشیم.

آلومینیوم فسفاید که از آن برای ضد عفونی و جلوگیری کننده از آفت زدگی غلات و خصوصا برنج استفاده می‌شود به نام‌های تجاری مختلفی همچون کوئیک فوس (Quickphos) و سلفوس (Celphos) در بازار موجود و در ایران به نام قرص برنج مشهور است.

قرص برنج حاوی ماده موثر فسفید آلومینیوم و سایر ترکیبات شامل اوره و کاربامات آمونیوم بوده و در اثر تماس با رطوبت یا اسید معده، تولید گاز خطرناک فسفین، آمونیاک و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کند و علت اصلی سمی بودن، گاز فسفین است؛ فسفین گازی بسیار سمی است که حتی در غلظت‌های پایین هم کشنده است.

سال گذشته نیز تلاش  همکاران ICU4 بیمارستان امام حسین (ع ) با اقدامات و درمان به موقع و توجه به آخرین شیوه نامه های علمی، برای یک بیمار ۱۶ ساله دچار مسمومیت با قرص برنج ، موجب بهبودی و نجات جان بیمار شد.


نظر شما :