معرفی برنامه جذب دستیار پژوهش
اهداف اصلی این برنامه عبارتند از:
- توسعه علم و فناوری در حوزه سلامت
- تأمین منابع انسانی مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی
- تشویق فارغالتحصیلان برتر علوم پزشکی
- کاهش روند مهاجرت نخبگان حوزه سلامت
این برنامه به دو شکل زیر اجرا میشود:
الف- جذب دستیاران پژوهش: مخصوص مشمولان خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان (طرح نیروی انسانی)
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس توافق به عمل آمده با معاونت علمی- فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان* سالیانه ۱۰۰ نفر از فارغالتحصیلان برجسته گروه پزشکی را با عنوان «دستیاران پژوهشی» در مراکز تحقیقاتی مصوب وزارت بهداشت جذب نماید تا خدمات مربوط به قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان خود را به عنوان محقق در این مراکز سپری کنند.
سهمیه سالانه برنامه «جذب دستیاران پژوهشی» حداکثر ۳۰ پزشک عمومی (خانم مجرد یا متأهل) و ۷۰ دندانپزشک عمومی (خانم/ آقا) یا داروساز عمومی (خانم/ آقا) است. شرایط جذب به شرح زیر است:
۱- معدل ۱۷ یا بالاتر
۲- حداقل یک مقاله منتشر شده و نمایه شده در ISI:Web of Science یا PubMed: MEDLINE به عنوان نویسنده اول یا مسؤول یا حداقل دو مقاله منتشر شده و نمایه شده در نمایه نامه های فوقر(بدون شرط نفر اول یا نویسنده مسئوول)
تبصره ۱:
پرونده افراد فارغ التحصیل از دانشگاه های تیپ ۱ (تهران، شهید بهشتی، ایران، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرمان، اهواز) با معدل ۱۶، واجد شرط ۲ و با سوابق تحقیقاتی برجسته نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
تبصره ۲:
نحوه توزیع بر اساس رتبهبندی مراکز تحقیقاتی در ارزشیابی سالیانه که توسط معاونت تحقیقات و فناوری انجام میشود، صورت میگیرد.
- معاونت علمی- فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان فقط دوره اول این برنامه در اواخر سال ۹۳ و نیمه اول سال ۹۴ (۱۳ نفر) را مورد حمایت قرار دادند.
فرآیند اجرا
مطالعه دقیق شرایط برنامه و اطمینان از واجد شرایط بودن اولین مرحله این برنامه است. مراحل بعدی عبارتند از:
- دریافت اعلام نیاز از یکی از مراکز تحقیقاتی مصوب قطعی دانشگاههای علوم پزشکی (نامه با امضای ریاست مرکز به معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه)
- پیگیری موافقت معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و ارسال نامه موافقت به معاون تحقیقات و فناوری ستاد وزارت بهداشت
- ثبتنام در این سایت(rap.research.ac.ir) و ارسال تمام مدارک لازم
- بررسی مدارک ارسالی توسط کارشناس برنامه و ارسال نامه معرفی فرد با امضای معاون تحقیقات و فناوری ستاد وزارت به معاونت پشتیبانی ستاد وزارت بهداشت - ایمیل نامه به متقاضی واجد شرایط (مدت زمان لازم: حداقل ۲ روز اداری و حداکثر یک هفته)/ ارسال ایمیل و توضیح در مواردی که فرد شرایط لازم را نداشته باشد
- ثبتنام متقاضی در سامانه متمرکز تأمین و توزیع نیروی انسانی وزارت بهداشت به نشانی https://tarhreg.behdasht.gov.ir
ب- جذب دستیاران پژوهش سرباز: مخصوص مشمولین خدمت نظام وظیفه
معاونت تحقیقات و فناوری بر اساس توافق با دفتر ثبتنام پیامآوران بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالیانه ۲۰۰ نفر از فارغالتحصیلان برجسته گروه پزشکی را با عنوان «دستیاران پژوهشی سرباز» در مراکز تحقیقاتی مصوب وزارت بهداشت جذب میکند تا دوره نظام وظیفه خود را در این مراکز سپری کنند.
مشمولان خدمت سربازی واجد هر سه شرط زیر میتوانند در برنامه «دستیار پژوهش سرباز» ثبتنام کنند:
۱- فارغ التحصیلان داروسازی و دندانپزشکی عمومی، PhD در رشتههای علوم پزشکی و کارشناسی ارشد علوم پایه (از دانشگاههای علوم پزشکی)- طبق اعلام اداره پیامآوران بهداشت که این برنامه زیرمجموعه آن اجرا میشود فارغالتحصیلان پزشکی در حال حاضر در این برنامه پذیرش نمیشوند (فروردین ۱۳۹۹)
۲- معدل ۱۶ یا بالاتر
۳- چاپ حداقل یک مقاله نمایه شده در نمایه نامههای ISI: Web of science یا PubMed: MEDLINE و یا Scopus
تبصره :
در مراکز تحقیقاتی استان تهران، استان گیلان، استان مازندران، شهر اصفهان، شهر تبریز، شهر شیراز موافقت نشده است.
فرآیند اجرا
- در ابتدا لازم است افراد متقاضی در سامانه متمرکز تأمین و توزیع نیروی انسانی وزارت بهداشت به نشانی https://tarhreg.behdasht.gov.ir ثبتنام کنند.
- در مرحله بعد، به منظور تعیین واجد شرایط بودن، افراد متقاضی در برنامه «جذب دستیاران پژوهش» در آدرس http://rap.research.ac.ir ثبتنام کنند (اطلاعات و مدارک لازم برای ثبتنام)
- بررسی مدارک متقاضی توسط کارشناس برنامه در معاونت تحقیقات و فناوری (زمانبندی: حداقل یک روز و حداکثر یک هفته)
- درصورت احراز شرایط متقاضی، ارسال معرفی نامه توسط معاونت تحقیقات و فناوری به اداره کل دفتر منابع انسانی وزارت بهداشت (زمانبندی: ماهی یکبار و ۲۰ روز قبل از تاریخ اعزام)
نکات مهم:
- افراد واجد شرایط لازم است برگه آماده به خدمت را طبق شرایط مندرج در سامانه ثبتنام پیامآوران بهداشت دریافت کرده باشند.
- شهر محل انجام خدمت در سامانه پیامآوری بهداشت باید عینا همان شهری باشد که مرکز تحقیقاتی در آن واقع شده است.
نظر شما :