مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

۱۶ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۴۵ کد : ۲۰۶۱۵ اسلاید شو
تعداد بازدید:۵
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه رژیم جنایتکار صهیونی شاهد انجام اقدامات و تلاش‌هایی بود که جز با همدلی و روحیه مقاومت مسئولان، کارکنان، اساتید و دانشجویان امکانپذیر نبود.
مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

 در نخستین گام پس از تجاوز رژیم اشغالگر به خاک وطن، نخستین نشست کمیته بحران معاونت فرهنگی و دانشجویی به منظور بررسی وضعیت ایمنی خوابگاه‌های دانشجویی تشکیل شد.

بازبینی و اصلاح سیستم اطفاء و اعلام حریق تمامی سراهای دانشجویی، آزمایش سنسورهای نشت گاز، بررسی ایمنی کابل‌های برق، بررسی دوباره ایمنی منابع آب خوابگاه‌ها به صورت دوره‌ای، تجهیز محل منابع آب خوابگاه‌ها به دوربین مداربسته به منظور افزایش ایمنی، اصلاح آن دسته از درب‌های خروج اضطراری خوابگاه‌ها که به داخل ساختمان باز می‌شود، نصب برچسب‌ها و تابلوهای نقاط امن در داخل و محوطه سراهای دانشجویی، درخواست خرید موتور برق اضطراری خوابگاه‌های پسرانه «سامان» و «سپهر»، استفاده از خطوط و برچسب‌های شبرنگ به منظور نمایش پله‌های اضطراری و درب‌های خروج خوابگاه‌ها، تعمیر کنتور گاز خوابگاه «سامان»، بررسی وضعیت ایمنی منابع گازوئیل (پر بودن منابع و نبود نشتی در خط انتقال)، انتشار مطالب مرتبط با ایمنی در کانال اطلاع‌رسانی مفدا، اطلاع‌رسانی شماره تلفن‌های اضطراری و در دسترس، شماره تمامی مدیران و سرپرستان خوابگاه‌ها ، بررسی سیستم‌های برق اضطراری از نظر تأمین و ذخیره سوخت و برگزاری مانورهای آمادگی ایمنی در سراهای دانشجوییاز جمله تصمیمات گرفته شده در این جلسه بود.

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

ارائه حمایت‌های روانشناختی برای دانشجویان

مرکز مشاوره دانشگاه به منظور ارائه حمایت‌های روانشناختی به دانشجویان و خانواده‌ها و اطلاع‌رسانی راه‌های ارتباطی با مشاوران این مرکز بلافاصله پس از آغاز جنگ اعلام آمادگی کرد. به این منظور شماره تماس مسئول اداره مشاوره و خط هات لاین برای تماس در ۲۴ ساعت شبانه‌روز اعلام شد.

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

همچنین مشاوران دانشگاه از نخستین ساعات تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور در تمامی خوابگاه‌های دانشجویی حاضر شدند و با دانشجویان به گفت‌وگو پرداختند. همچنین در تمام این ۱۲ روز روانشناسان مرکز مشاوره برای ارائه مشاوره به دانشجویان در خوابگاه دخترانه نرگس حضور داشتند.

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

بازدید مدیر دانشجویی به همراه سرپرست مرکز مشاوره از خوابگاه‌های دانشجویی به منظور گفتگو با دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها دیگر اقدامی بود که در راستای بررسی نیازهای رفاهی و روانشناختی آنان انجام شد. تهیه و تولید مطالب با موضوعات روانشناسی در قالب پادکست و اینفوگرافیک نیز در این بازه زمانی به همت اداره مشاوره و همتایاران انجام شد. همچنین نشست مجازی جنگ روانی مدیریت فردی وخانوادگی در شرایط جنگی با حضور میلاد باز قلعه عضو هیأت علمی دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد.

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

اقدامات فرهنگی و معنوی به منظور تقویت همبستگی

علاوه بر روانشناسان، کارشناس قرآنی دانشگاه هم در نخستین ساعات تجاوز به خاک میهن، در خوابگاه پسران حاضر شده و به منظور تقویت روحیه و حفظ آرامش به گفت‌وگو با دانشجویان پرداخت. در نخستین نماز جمعه پس از این اقدام نیز، جمعی از کارکنان و دانشجویان در نماز جمعه شاهرود و راهپیمایی پس از آن به منظور محکوم کردن اقدامات تجاوزگرانه رژیم اشغالگر شرکت کردند.

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

تلاوت حدیث کساء در مسجد بقیه الله دانشگاه، شرکت در جلسه هم اندیشی دانشگاهیان شهرستان با حضور احمد عجم نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، سخنرانی حجت الاسلام باغشنی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با موضوع تجاوز رژیم اسرائیل و فضاسازی دانشکده‌ها با استفاده از پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و تصاویر شهدا نیز از دیگر اقدامات فرهنگی بود.

مروری بر ۱۲ روز تلاش و ایستادگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی

تشکیل ستاد دانشجویی مدیریت بحران

تشکیل ستاد دانشجویی مدیریت بحران در معاونت فرهنگی و دانشجویی با حضور معاون و مدیران این معاونت، کارشناسان خوابگاه‌ها و دانشجویان فعال در نهادهای دانشجویی نیز اقدامی ابتکاری بود که در این معاونت به منظور استفاده بیشتر از ظرفیت نهادهای دانشجویی در تولید محتوا، انجام اقدامات جهادی در سطح شهر و اجرای برنامه‌های آموزشی به صورت مجازی برای ایجاد آمادگی در شرایط بحران انجام شد.

پس از آن کمیته‌های زیرمجموعه ستاد دانشجویی مدیریت بحران با مسئولیت مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی به منظور ساماندهی فعالیت‌های این ستاد تشکیل شد که از جمله آن‌ها می‌توان به کمیته تبیینی (درحال بحث وگفتگو)، کمیته جهادی ( فعالیت‌های جهادی برای مهمانان شهر)، کمیته اطلاع رسانی و تولید محتوا ( تولید محتوا و انتشار تولیدات سایر گروه‌ها)، کمیته علمی و آموزشی ( آموزش‌های علمی کمک‌های اولیه به روش کوتاه و مفید برای همه)، کمیته پشتیبانی درمان ( جمع آوری داوطلب درمانی)، کمیته انجمن‌های علمی ( جمع آوری مطالب علمی در موارد بحران و تهیه اینفو و کلیپ) و کمیته همتایاران( فعالیت مشاوره ای و تهیه اینفوگرافیک، کلیپ و متن ) اشاره کرد.

همچنین فراخوانی در بین دانشجویان به منظور اعلام آمادگی برای کمک در زمینه‌های درمانی، آموزشی و حمایتی و تهیه بانک اطلاعاتی دانشجویان متقاضی منتشر شد.

نهادهای دانشجویی پای کار آگاهی بخشی و کمک به هموطنان

در این ۱۲ روز نهادهای دانشجویی دانشگاه ثابت کردند حتی با وجود حضور نداشتن در دانشگاه هم در بزنگاه‌های حساس کماکان پای کار هستند. در این راستا می‌توان به برگزاری دوره مجازی کمک‌های اولیه از سوی کانون دانشجویی هلال احمر، برگزاری پویش راوی حقیقت از سوی کانون دانشجویی قرآن به منظور دریافت آثار هنری دانشجویان با موضوع نابودی اسرائیل و وطن دوستی، تشکیل گروه های بحران به همت انجمن‌های علمی دانشجویی، ارائه آموزش‌های پناه‌گیری و آمادگی در بحران و نیز ارائه خدمات بهداشتی درمانی توسط کانون جهادی، جمع‌آوری و انتشار موسیقی‌های ملی به زبان و گویش استان‌های مختلف به منظور تقویت همبستگی توسط کانون نگاره، برگزاری جلسه تدبر در آیات قرآن کریم با موضوع روز به همت کانون دانشجویی قرآن و عترت، برگزاری کارگاه آموزشی کمک‌های اولیه درمسجد المهدی واقع درشهرک امام به همت گروه جهادی دانشجویی و تهیه پوستر با موضوع «چگونه با کودکان درباره جنگ صحبت کنیم» توسط انجمن‌های علمی دانشگاه درقالب طرح حمایت از جوانی جمعیت اشاره کرد.

مفدا و اطلاع‌رسانی ۲۴ ساعته به مخاطبان

در این مدت مفدا نیز با تمام توان مشغول تولید و بازنشر محتوا و اخبار و اطلاعیه‌ها برای آگاهی بخشی در زمینه‌های گوناگون به مخاطبان خود بود که بخشی از آن با کمک اعضای مفدا و بخشی دیگر با کمک ستاد دانشجویی مدیریت بحران انجام شد. اما آگاهی بخشی فقط بخشی از این کار بود چرا که تقویت روحیه و معنویات مخاطبان در ایام جنگ تحمیلی را نیز در دستور کار خود داشت.

اطلاع‌رسانی به موقع اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با امتحانات، اسکان و تغذیه دانشجویان، انتشار پیام‌ در حوزه‌های آموزش نکات ایمنی، افتخار و غرور ملی در زمینه دفاعی، عشق به وطن و تقویت روحیه همبستگی، اقدام به تولید محتوا با همکاری مرکز مشاوره با محتوای روانشناسی و حفظ آرامش در قالب‌های متن، پادکست، کلیپ و اینفوگرافیک، همکاری با دیگر دانشگاه‌های منطقه شمال در زمینه تولید محتوا براساس دستور کار ابلاغی مفدا وزارت، انتشار فراخوان برای ارسال دلنوشته، شعر، عکس و یا طرح گرافیکی دانشجویان با موضوع میهن عزیزمان ایران، تولید محتوا با موضوعات معنوی برای ایجاد آرامش در بین مخاطبان مانند همکاری با کارشناس قرآنی دانشگاه برای انتشار روزانه یک فراز از دعای چهاردهم صحیفه سجادیه از جمله این فعالیت‌ها بود.

کسب رتبه سوم دانشگاه در پویش «سلامت یاران وطن»

پس از اطلاع‌رسانی آغاز به کار دو پویش سراسری «تاپای جان برای ایران» «سلامت یاران وطن» در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود موفق به کسب رتبه سوم در تعداد ثبت‌نام کنندگان در پویش «سلامت یاران وطن» شد.

مسابقه «برای ایران» نیز از سوی مفدا در راستای پویش «تا پای جان برای ایران» به منظور تقویت مشارکت دانشگاهیان در این پویش برگزار شد.

انتشار بیانیه‌های متعدد

معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به عنوان یکی از نخستین دانشگاه‌ها در محکومیت تجاوز رژیم صهیونی به خاک کشور بیانیه صادر کرد.

پس از آن نیز بیانیه هیأت دانشجویی یالثارات، بیانیه مشترک نهادهای دانشجویی و بیانیه بسیج دانشجویی مراکز علوم‌ پزشکی کشور صادر شد.

کلیدواژه‌ها: دانشجویی نهادهای دانشجویی فرهنگی دانشجویی ستاد دانشجویی معاونت فرهنگی دانشجویی کانون دانشجویی خوابگاه دانشجویی


نظر شما :