رویش بذر امید در گلستان مهربانی؛
اردوی جهادی دانشجویان جهادگر علوم پزشکی شاهرود در روستای گلستان برگزار شد
"گلستان" نام روستایی با فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتر در شمال شرقی شهرستان شاهرود است. این روستا با ۵۰۰ تن جمعیت در بخش کالپوش شهرستان میامی و زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود قرار گرفته است.
گلستان از مرکز شهرستان خود حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد اما برای دسترسی از شاهرود به جای سفر به میامی می توان از سمت شمال ابتدا وارد حوزه استان گلستان شد. با عبور از گردنه خوش ییلاق جاده ای فرعی در سمت راست ما را برای رسیدن به مقصد راهنمایی می کند. با عبور از پیچ و خم راهی که کم از گردنه مسیر اصلی ندارد، خانه های روستایی در دامنه کوه روبرو خودنمایی می کند. منظره زیباست اما تا گلستان موردنظر هنوز کمی راه مانده و برای رسیدن به آن باید از چند روستای دیگر عبور کرد.
به گلستان که می رسیم در ورودی روستا، تابلویی آبی رنگ به ما خوش آمد می گوید. اینجا سرسبز است. جایی در مرز استان های سمنان و گلستان، همانجا که تابستان ها طبیعت زیبا و بکرش چشم نواز و زمستان ها تا چشم کار می کند برف و یخبندان است. این منطقه برای چند روزی مقصد دختران جهادگر دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شد. دانشجویانی که برخی از آنان حتی فارغ التحصیل هم شده اند، با عزمی به بلندای کوه هایی که روستا را در بر گرفته، از شهرهای مختلفی مانند شاهرود، تهران، مشهد و ساری در این روستا گرد هم آمده اند.
دبیر کانون جهادی علمدار دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در گفت و گو با مفدا، با بیان اینکه اردوی جهادی از دوم تا یازدهم مرداد در گلستان برگزار شد، افزود: یک تیم متشکل از ۱۶جهادگر از رشته های مختلف پزشکی و پیراپزشکی به منطقه کالپوش اعزام شد تا قدمی در ارتقای سلامت جامعه برداشته شود.
یاسمن کریمی اضافه کرد: در این اردوی جهادی، آموزش اولویت های بهداشتی با توجه به روش های آموزشی و تربیتی که توسط اساتید مورد تایید قرار گرفته، ارائه شد.
وی آموزش های ارائه شده را به چهار دسته بهداشتی، درمانی، فرهنگی، مشاوره و مذهبی تقسیم کرد و گفت: در بخش بهداشتی در دو رده دانش آموزان و بزرگسالان آموزش اولویت های بهداشتی شامل سلامت دهان و دندان، بهداشت پوست و مو، تغذیه سالم، ورزش و تحرک، مضرات دخانیات، بهداشت محیط و حیوانات، کمکهای اولیه، اهمیت و کاشت گیاه، بیماری های واگیردار و غیر واگیر، بررسی وضعیت بینایی و شنوایی سنجی، ارگونومیک و بیماری های زنان انجام شد.
دبیر کانون جهادی علمدار اضافه کرد: در بخش فرهنگی و مذهبی نیز در دو رده دانش آموزان و بزرگسالان آموزش با موضوعات تربیتی، اخلاق و احکام پیگیری شد.
خدمات پزشکی و مشاوره به روستاییان ارائه شد
کریمی با بیان اینکه دربخش درمانی، جهادگران خانه به خانه مشکلات بهداشتی و بیماری ها را شناسایی کردند، یادآور شد: دانشجویان آموزش های لازم متناسب با مشکلات و موانع شناسایی شده در زمینه بهداشتی را به خانوار روستا ارائه کرده و در نهایت پزشک متخصص داخلی، روانپزشک و ماما برای ویزیت بیماران در روستا حضور یافتند.
وی از پیگیری برای تهیه داروی بیماران نیازمند شناسایی شده در اردوی جهادی خبر داد و گفت: همچنین با حضور یکی از روانشناسان دانشگاه در زمینه های گوناگونی همچون خانواده، تربیت فرزند، اعتماد به نفس، استرس و اضطراب خدمات مشاوره ارائه شد.
کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز آگاهی بخشی در زمینه نیاز به خودباوری افراد در سنین مختلف را انگیزه خود برای شرکت در اردوی جهادی عنوان کرد و گفت: گروه جهادی با تحقیق و نیازسنجی در مناطق محروم و با کمک اعضایی که در کنار هم به کار منسجم و گروهی می پردازند، همانند یک آینه ضرورت ها را بازتاب داده و اهالی را نسبت به مشکلات آگاه میکند.
فاطمه ضرغامی با بیان اینکه فعالیت های جهادی می تواند زمینه ایجاد تغییر در منطقه را فراهم کند، اظهار داشت: این اردوها آغازگر وهدایت کننده محرومیت زدایی بوده و از آنجایی که مقطعی انجام می شود، فعالیت مستمر در طول سال می تواند نتایج موثری در حوزه های مختلف در پی داشته باشد.
وی درباره تجربه شرکت در این اردوها برای دانشجویان نیز گفت: زندگی متفاوت چند روزه با افرادی که دل بزرگی دارند و یا برای رشد وجودی خود در تلاشند می تواند برای پی بردن به معنای اصلی زندگی کمک کننده باشد.
کارکنان دانشگاه با جهادگران همدل شدند
اما ماجرای اردوی جهادی دانشگاه به همین جا ختم نشد. کارکنان معاونت فرهنگی و دانشجویی در حرکتی خودجوش ۶۵ سری لوازم تحریر برای دانش آموزان تنها مدرسه ابتدایی روستا تهیه کرده و برای توزیع در اختیار جهادگران دانشگاه قرار دادند. نیتی خیر برای کاشت بذر امید در دل کودکانی که سختکوشی را از پدران و مادران خود به ارث برده و اکنون نیازمند آینده ای روشن هستند.
نظر شما :