رتبه دانشگاه‌های علوم پزشکی در «وبومتریک» اعلام شد/بهبود ۲ درصدی رتبه شاهرود

۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | ۲۰:۲۸ کد : ۳۹۳۵ اسلاید شو
تعداد بازدید:۲۹۸
نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در نظام رتبه‌بندی بین المللی وبومتریک (Webometrics) در ژانویه ۲۰۲۰ منتشر شد.

نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در نظام رتبه‌بندی Webometrics  در ژانویه ۲۰۲۰ و مقایسه آن با جولای ۲۰۱۹ میلادی منتشر شده است.

علامت های منفی در کنار اعداد نشان دهنده کاهش رتبه است اما این رتبه بندی نشان می دهد که از میان ۶۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور حاضر در این رتبه بندی ۳۹ دانشگاه دارای رشد در رتبه سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ هستند.

در این میان نام دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در رده سی و پنجم جدول دانشگاه های علوم پزشکی کشور به چشم می خورد. این دانشگاه در جولای ۲۰۱۹ دارای رتبه ۳۷۶۸ جهانی بود که با ۷۹ پله صعود به جایگاه ۳۶۸۹ در ژانویه ۲۰۲۰ رسیده است.

ادامه جدول رتبه دانشگاه های علوم پزشکی در وبومتریک

بر اساس اعلام مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، رتبه کشوری در بخش علوم پزشکی مشخص شده است. همچنین دو دانشگاه تربیت مدرس و شاهد، هر دو حوزه علوم پزشکی و غیر آن را شامل می‌شوند.

به گزارش مهر، وبومتریک (Webometrics) یا رتبه بندی وب سایت های دانشگاهی یک رتبه‌بندی وب‌سنجی است که در سال ۲۰۰۴ توسط آزمایشگاه سایبرمتریک، واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا، بر اساس چهار شاخص تهیه شده است.

شاخص حضور (۵ درصد)،  شاخص ضریب تأثیر (۵۰ درصد)، شاخص بازبودن و شفافیت (۱۰ درصد)، شاخص عالی بودن (۳۵ درصد) در این رتبه بندی موثر هستند. به این ترتیب:

«ارائه دانش عمومی» (اندازه یا تعداد صفحات اصلی وب سایت اصلی موسسه که منشاء آن در گوگل قابل بازیابی باشد) با وزن ۵ درصد.

«قابلیت مشاهده محتویات وب» (تأثیر تعداد شبکه های خارجی که به صفحه های وب موسسه پیوند می زنند عادی شده و سپس ارزش متوسط آن که منشاء آن Ahrefs و Majestic است) با وزن ۵۰ درصد.

«شفافیت» محققان برتر استناد شده (تعداد استنادات از ۱۰۰ نویسنده برتر (به استثنای ۵ ناحیه خارج) که منشاء آن پروفایل گوگل اسکولار محققان است) با وزن ۱۰ درصد.

«عالی بودن» مقالات برتر استناد شده (تعداد مقالات در میان ۱۰ درصد برتر و دارای بیشترین استناد در ۲۶ رشته برای پنج سال: ۲۰۱۳-۲۰۱۷ که منشاء آن Scimago است) با وزن ۳۵ درصد.» از شاخص های وبومتریک هستند.

( ۱ )

نظر شما :